Lungu: Bugetul pe 2014 va fi unul al investitiilor si dezvoltarii


Intră acum și în grupul de

ion lunguConferinta de presa la Primaria Suceava

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

„Am achitat primul impozitele si taxele locale la Primaria Suceava, pentru apartament, masina si taxa de salubritate. Per total 296 lei. Pana acum, sunt 1010 contribuabili care au achitat taxele si impozitele si s-au strans pana acum 2,7 miliarde de lei vechi.

Platile se pot face si cu cardul, dar si Internet Banking sau on-line, prin sistemul national electronic.

Sper ca problema Termica sa fie cat de cat rezolvata. Daca nu se facea noua centrala, la Suceava nu puteam da caldura anul asta.

Executia bugetului pe 2013 este de 2021 miliarde de lei. Este o executie de 70 % raportat la finele anului. Nu vom avea buget mai mare anul asta. E clar ca va fi cel mult egal.

Pe 15 ianuarie, voi invita consilierii la discutii si sa vedem ce amendamente sunt la fiecare grup ca sa nu fi discutii interminabile politizate in CL. Sa aprobam un buget realist si care se poate executa.

A fost si criza in 2013, dar am facut eforturi mari sa il realizam. Va fi un buget al investitiilor si dezvoltarii. Sper sa finalizam Cetatea de Scaun, strazile pe fonduri europene, incalzirea Bazarului, finalizare Centrului Cultural Bucovina.

Nu vom mai avea de dat 370 de miliarde de lei la Termica asa cum am facut anul trecut si speram sa putem finaliza mai multe proiecte.

Vrem sa facem un cinematograf modern la Suceava ca tot suntem in competitie cu Botosaniul si ne merg tinerii acolo la filme.

Reabilitarea zonei Palatului Administrativ si extinderea pavajului pietonal va fi unul din proiectele pe care vrem sa le finalizam in 2014. Asteptam sumele de la Ministerul de Finante si sumele de la CJ, dar sper sa le avem pana pe 15 ianuarie, ca sa putem discuta. Oricum voi face sedinta.

La licitatia pentru consultanta juridica la Termica au fost 5 oferte din care doar 4 au fost primite. Dupa analiza, a fost declarat castigatoare oferta Cabinet Rusu Sorin Dumitru, care e si decanul Baroului din Suceava. Il astept sa vina si sa discutam. Suma ceruta e de 75.000 lei, la jumatate din cat a fost oferit.

Nu vom sta cu mainile incrucisate fata de ce se intampla la Casa Culturii. Ce e acolo e anormal. Nu s-a respectat proiectul si nu exista autorizatie de functionare pentru locatia din holul cladirii. Va fi delicat subiectul si vom ajunge la instanta. Lungu nu are interes de nici un fel. E doar o sfidare a autoritatilor.

Am primit de la Guvern 13 miliarde de lei pentru lucrari de refacere a retelelor termice. I-am trimis inapoi. A doua zi le-am explicat ca nu putem lucra iarna ca doar licitatiile dureaza 50 de zile. Cand sa facem lucrurile? Vine apoi Curtea de Conturi si ne ia la rost.”

 


Intră acum și în grupul de