Tanara de 16 ani din Campulung Moldovenesc, inselata prin metoda „accidentul”. Vezi cu ce suma


Intră acum și în grupul de

O femeie în vârstă de 44 de ani din Câmpulung Moldovenesc a reclamat, miercuri seara, la Poliţia din localitate că fiica ei a fost înşelată  prin metoda „accidentul”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au stabilit că miercuri după amiaza, fata în vârstă de 16 ani, a răspuns pe telefonul fix al familiei, purtând o discuţie cu un bărbat care a spus că e tatăl ei şi care, pe un ton grav, i-a spus că a avut un accident cu maşina şi a lovit o femeie. Acesta i-a spus că este lovit la gură şi i-a cerut să continue discuţia cu alt bărbat, ce s-a recomandat a fi avocat şi care i-a solicitat ca pentru rezolvarea aspectelor apărute cu victima, ce se află la spital, să trimită suma de 1500 euro sau 6.000 lei.

telefon fix

Ulterior, fata a fost dirijată să discute despre  problema tatălui cu un alt bărbat, aşa zis procuror, care i-a solicitat să trimită banii.

Întrucât fata nu putea legal să efectueze operaţiuni bancare, solicitarea sa a fost respinsă de angajaţii unei bănci din municipiul Câmpulung Moldovenesc, astfel că fetei  i-a fost indicată soluţia de a trimite suma de bani prin intermediul unui taximetrist.

Fata a trimis banii prin intermediul unui taximetrist în parcarea unui supermarket din Suceava.

Suma de bani de 5700 lei, a fost pusă într-un plic sigilat şi cu 200 de lei a achitat costul serviciului către taximetrist.

Pe toată perioada, fetei i s-a solicitat să rămână la telefon până ce banii vor ajunge la destinaţie şi să nu i-a legătura cu cineva din familie, fiindu-i indusă ideea că ar putea fi probleme dacă s-ar afla că se încearcă o asemenea rezolvare, motiv pentru care fata nu l-a mai contactat pe taximetrist, aruncând numărul său de telefon, iar acasă a închis telefonul mobil.

Pe traseu, taximetristul a fost contactat pe numărul său ce a fost furnizat de fată, de un bărbat ce s-a recomandat a fi Radu P. În parcarea unui centru comercial din Suceava, la ora 17:15, taximetristul a fost abordat de un bărbat cu vârsta de 40-45 ani, ce a solicitat să-i fie înmânat plicul.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti pentru înşelăciune în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de