Marti vor avea loc discutii intre autoritatile sucevene si firma constructoare privind solutia la „Zidul Mortii”


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene ar urma să se întâlnească, marţi, cu reprezentanţii firmei care construieşte şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava pentru a stabili soluţia pentru eliminarea problemelor legate de „Zidul Morţii”, după ce luni reprezentanţii firmei au avut discuţii pe subiectul lucrărilor la şoseaua de ocolire, la Bucureşti, cu conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

centura sosea

Antreprenorul lucrării şoselei de ocolire a municipiului Suceava a avut, luni, o întâlnire cu conducerea CNADNR privind continuarea lucrărilor în vederea finalizării şoselei, dar şi despre soluţia tehnică în cazul pilonului de pe DN 17 supranumit „Zidul Morţii”.

Reprezentanţii firmei urmează să aibă, marţi, discuţii cu autorităţile sucevene pentru soluţionare problemei determinate de construcţia pilonului unui pod de susţinere a şoselei ocolitoare în mijlocul DN 17.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi seara, în cadrul emisiunii „Ora de politică” de la Intermedia TV că a fost convocată compania constructoare pentru discuţii cu autorităţile pentru găsirea soluţiilor pentru fluidizarea accesului în zona respectivă. El a spus că va cere categoric firmei ca accesul să fie foarte clar şi să nu mai existe risc de accidente.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a arătat că proiectul actual trebuie modificat şi că sensul giratoriu ce va fi realizat în jurul acestui pilon va trebui iluminat şi că vor fi montaţi stâlpi de iluminat şi pe o parte şi pe alta a bretelelor de acces.

Peste cinci sute de persoane, între care mulţi tineri, rude ale victimelor accidentelor, fostul rector al USV, Adrian Graur, membri ai societăţii civile, artişti, membri ai unor partide politice au participat, vineri seara, la acţiunea iniţiată pe o reţea de socializare pentru a sensibiliza autorităţile să găsească soluţia pentru ca în această zonă să nu se mai producă accidente mortale.

După ce s-au adunat în parcarea hipermarket-ului Real, participanţii au pornit în marş spre “Zidul Morţii” având purtând candele aprinse în mână. Coloana era deschisă de persoane care aveau pancarte cu mesajul „Aici se moare”, dar între cei care au participat la marş s-au aflat şi persoane care aveau mesaje prin care cereau ca DNA să ancheteze modul în care s-a făcut această lucrare, sau altele prin care se cerea Guvernului să aloce fonduri pentru finalizarea şoselei ocolitoare.

 

 


Intră acum și în grupul de