Suceava pe primul loc la alocari pentru asezaminte culturale ce vor fi dotate sau renovate in acest an


Intră acum și în grupul de

În topul judeţelor cu cele mai multe aşezăminte culturale care vor fi dotate sau renovate în acest an electoral conduce Suceava cu 31 de astfel de obiective, a anunţat gândul.info care precizează că pe următoarele locuri se află Alba cu 26 şi Botoşani cu22, fiind urmate de, Mehedinţi şi  Caraş-Severin – câte 20, Tulcea – 19, Teleorman şi Călăraşi – 18 şi Timiş -17.

Sursa citată arată că pentru modernizarea ori pentru dotarea aşezămintelor culturale din comune şi din micile oraşe, în bugetul pentru 2014 au fost prevăzute 92 de milioane de lei – nu mai puţin de 20 de milioane şi jumătate de euro – de şase ori mai mult decât în anul precedent şi cu aproape 25 de milioane de lei mai mult decât s-a cheltuit în România în acest scop din 2009 până azi. Toate cele 426 de investiţii selectate de Ministerul Dezvoltării din 560 de cereri ar urma să se finalizeze sau să se apropie de sfârşit până în decembrie.

harta judetului suceava

O analiză făcută de gândul.info în privinţa apartenenţei politice a primarilor din localităţile ale căror proiecte au fost declarate eligibile arată că aceştia sunt în proporţie de aproape 80% susţinătorii deschişi ai USL. Astfel, pe lista aşezămintelor culturale din comune, numărul acestora este de 300, adică 79%, restul venind din PDL – 43, UDMR -8, PP-DD – 4, Independenţi – 1, Partida Romilor – 1.  În oraşele mici, proporţia celor aleşi sau trecuţi cu tot cu UNPR sub sigla USL scade la 76,5%, numărul lor fiind de 36 din 47. Nouă dintre primării aparţin oficial PDL, una are primar UDMR şi una este  condusă de un independent.


Intră acum și în grupul de