Prioritatile PSD in municipiul Suceava pentru 2014: Strazi, parc industrial, subventia transportului public pentru pensionari, PUG, parcari si acoperis la patinoar


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, principalele priorităţi pentru anul 2014 care ar urma să fie susţinute de la bugetul local al municipiului reşedinţă de judeţ.

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat într-o conferinţă de presă că proiectul principal al acestui an este refacerea reţelei stradale prin proiectul cu finanţare europeană de 8 milioane de euro care prevede modernizarea a zece artere importante, trei poduri şi pasajul peste calea ferată din Iţcani.

dontu, bradatan, girigan, grosar

El a menţionat că proiectul prevede şi benzi suplimentare de trafic pe bulevardul George Enescu şi locuri suplimentare de parcare pe George Enescu, Universităţii şi Traian Vuia.

Un alt obiectiv este parcul industrial pe platforma Termica SA, a spus Donţu care a menţionat că USL are datoria să ducă proiectul până la capăt.

Totodată, consilierii PSD doresc finalizarea programului de termoficare început în anul 2004 şi prin care au fost reabilitate mai multe reţele de transport a agentului termic şi s-au modernizat puncte termice cu 25 de milioane de euro. Pentru finalizarea proiectului mai e nevoie de 20 de milioane de euro bani care urmează să fie alocaţi din bugetul local, bugetul central şi probabil atrase fonduri şi din proiecte cu finanţare europeană.

Ovidiu Donţu a subliniat că proiectul lansat de el de stopare a risipei banului public a avut succes şi că din eliminare transportului gunoiului din municipiu la groapa de gunoi din Botoşani s-au realizat în 2012 economii de 3 milioane de lei şi de aproximativ 6 milioane de lei în 2013, iar în ceea ce priveşte cheltuielile pentru subvenţionarea energiei termice, prin stabilirea la 116 lei pe gigacalorie, în 2014 municipiul va cheltui doar 12,4 milioane de lei, faţă de 37 de milioane de lei în 2013, ceea ce reprezintă o economie de 24,6 milioane de lei. Banii urmează să fie folosiţi în investiţii, a explicat Donţu.

El a mai estimat că şi la transport se vor face economii de un milion de lei, banii urmând să fie folosiţi pentru construcţia unei noi hale de service şi reparaţii pentru parcul societăţii de transport.

Mai mult, Ovidiu Donţu a spus că PSD susţine o reducere de 50 la sută a abonamentului pe transportul public local pentru pensionari, efortul municipalităţii fiind cuprins între 500.000 şi un milion de lei.

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava a mai declarat că în 2014 urmează să fie finanţată reactualizarea Planului Urbanistic General, modernizarea pieţei agro-alimentare, programul pentru locuri noi de parcare şi acoperirea patinoarului artificial.

În ceea ce priveşte proiectele prezentate de partenerii din PNL, senatorul Donţu a spus că acestea sunt complementare şi că a apreciat proiectul privind locurile de parcare, dar şi iniţiativa de scutire a plăţii penalităţilor pentru cei care îşi achită taxele şi impozitele locale. El a spus că prin această facilitate se prevede creşterea gradului de încasare la bugetul local a taxelor şi impozitelor, banii urmând să fie folosiţi în proiecte de investiţii şi dezvoltare.


Intră acum și în grupul de