Maidanezii din municipiul Suceava nu vor fi eutanasiati. Vezi ce se va intampla cu ei


Intră acum și în grupul de

În municipiul Suceava nu se va ajunge la eutanasierea câinilor, a declarat luni, consilierul municipal PSD Doinia Cocriş, arătând că asociaţia sa de protecţie a animalelor a reuşit să găsească modalităţi de adopţie a acestora în străinătate. „Am reuşit să dăm la adopţii circa 80 de câini pe lună. Avem semnale că tot ce se va prinde în Suceava vor pleca spre adopţie în străinătate. Sperăm să reuşim. Nu am pus presiune pe Primăria Suceava pentru aceasta activitate şi încercăm să o rezolvăm cu fondurile noastre. Ne-au promis cei cu care lucrăm că vor putea lua circa trei sute de câini pe lună”, a spus Cocriş, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD Suceava.

doinita cocris 3- 2013

Ea a menţionat că organizaţia cu care colaborează nu va mai prelua spre adopţie câini din alte ţări, ci doar din Suceava. „Adopţiile se fac la dorinţa unor oameni din Germania. Câinii sunt vizualizaţi pe net, pleacă de aici într-un adăpost în Germania şi de acolo sunt repartizaţi”, a explicat consilierul local sucevean PSD.

Doiniţa Cocriş a mai precizat că se va promova în continuare şi adopţia la distanţă, care presupune ca persoana care adoptă un câine de lângă bloc să-l aducă la adăpost unde să-i asigure întreţinerea.

Ea a mai adăugat că problema câinilor fără stăpân în municipiul Suceava ar putea fi soluţionată în decurs de un an dacă nu vor mai fi aduşi în municipiu câini din alte zone sau din alte judeţe.

Cocriş a estimat că în municipiu sunt pe străzi aproximativ 1.500 de câini fără stăpân, iar alţi aproximativ o mie sunt în adăposturile municipalităţii.


Intră acum și în grupul de