Acasă Actualitate Barul din incinta Casei Culturii poate functiona in continuare concluzioneaza un raport...

Barul din incinta Casei Culturii poate functiona in continuare concluzioneaza un raport al Prefecturii Suceava


Intră acum și în grupul de

Barul din incinta Casei Culturii din municipiul Suceava poate funcţiona în continuare, este concluzia unui raport al unei echipe de control care a verificat legalitatea funcţionării acestei unităţi la cererea Prefecturii Suceava.

 padrino lounge



„În urma verificărilor efectuate în perioada 16-17 ianuarie de către Comisia mixtă inter-instituţională, concluzionăm că barul deschis în incinta Casei de Cultură Suceava îşi poate continua activitatea, urmând ca administratorul societăţii să se conformeze măsurilor impuse în termenele stabilite de către instituţiile abilitate”, a declarat prefectul judeţului, Florin Sinescu

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, în urmă cu o săptămână , că localul care a fost amenajat în foaierul Casei de Cultură funcţionează ilegal întrucât firma care a amenajat respectivul local nu a respectat autorizaţia de construire emisă de municipalitate.

El a spus că inspectorii Primăriei „şi-au pus mâinile în cap” când au văzut ce s-a construit şi că nu s-a respectat autorizaţia de construire. Lungu a spus că autorizaţia prevedea doar lucrări minimale, dar că s-a ajuns la modificarea arhitecturii unei clădiri de referinţă, fiind placaţi stâlpii, modificat tavanul, dar şi grupul sanitar.

Primarul a menţionat că în acest caz s-a sesizat Ordinul Arhitecţilor îngrijorat că o clădire proiectată de arhitectul Nicolae Porumbescu este modificată.

Inspectorii Primăriei au amendat firma respectivă cu 3000 de lei, au dispus sistarea lucrărilor, aducerea la stadiul iniţial, a spus Lungu care a menţionat că localul amenajat nu are autorizaţie de funcţionare în condiţiile în care nu a respectat autorizaţia de construire.

Potrivit raportului comisiei interdisciplinare, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava nu a depistat nereguli în ceea ce priveşte funcţionarea acestui local şi nu au fost dispuse măsuri din partea acestei instituţii.

ISU Suceava a constatat că unitatea a fost pusă în funcţiune în lipsa unei autorizaţii de securitate la incendiu fiind găsite în local mai multe nereguli între care neinstalarea dispozitivelor de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi pe suprafaţa vitrată de est, iar din cele trei uşi de evacuare sunt în funcţiune doar două contrar avizului de securitate emis, dar şi că hidranţii de incendiu nu sunt instalaţi conform normelor, societatea fiind amendată cu 5000 de lei şi i s-a pus în vedere să remedieze deficienţele până în data de 30 ianuarie.

Garda de Mediu Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava nu au constatat deficienţe, iar Direcţia de Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a apreciat că activitatea se desfăşoară conform normelor în vigoare se mai arată în raport.

Totodată, Inspecţia de Stat în Construcţii a constatat că au fost efectuate finisaje în afara celor stabilite prin autorizaţia de construire, nu s-au efectuat verificări ale instalaţiilor montate şi nu există dovada calităţii materialelor folosite la această amenajare.

Astfel, ISC a dispus efectuarea unei expertize tehnice a lucrărilor efectuate până în data de 14 februarie.

În aceste condiţii, concluzia verificărilor efectuate de comisia interdisciplinară este că barul din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor îşi poate continua activitatea şi să remedieze deficienţele constatate.

Totodată, s-a dispus respectarea celor prevăzute în procesul verbal încheiat de Poliţia Locală Suceava-Biroul Disciplina în Construcţii care menţionează ca până în 15 martie să fie sistate lucrările de construire, să fie achitată amenda de 3000 de lei şi ca societatea să se încadreze în prevederile autorizaţiei de construire emisă de Primăria Suceava.

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version