Demisii din functii ale unor lideri PSD

Presedintele PSD Calarasi, Doru Ioan Taracila, si-a anuntat sambata demisia din functie. El se considera responsabil pentru scorul obtinut de partid la alegerile locale din acest judet. Alti doi presedinti de filiale PSD cu scoruri sub asteptari -Dan Ioan Popescu, in Bucuresti, si Viorel Hrebenciuc, in Bacau- au demisionat vineri din functii.

Liderul organizatiei PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a declarat ca demisioneaza deoarece Delegatia Permanenta a partidului a solicitat plecarea liderilor responsabili de esecul in alegeri.

Locul sau a fost preluat de Nicolae Ontanu, singurul primar de sector al PSD care si-a pastrat postul dupa alegeri. Acesta indeplinea functia de presedinte executiv.

A demisionat si liderul filialei judetene a PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc. Acesta si-a explicat demisia din functie prin esecul la alegerile din municipiul Bacau, aratand ca la nivel judetean partidul a obtinut rezultate bune.

“Analiza rezultatelor la alegeri in judetul Bacau arata ca am obtinut rezultate bune la judet, insa avem un esec la municipiul Bacau si imi asum responsabilitatea acestui esec alaturi de ceilalti colegi si mi-am dat demisia din functia de presedinte al organizatiei”, a spus Viorel Hrebenciuc.

Potrivit relatarilor, fostul primar PSD al Bacau-ului, Dumitru Sechelariu, a parasit partidul de guvernamant si s-a retras din politica. El amenintase anterior ca va face dezvaluiri spectaculoase.

Liderul PSD Adrian Nastase a declarat, miercuri, dupa sedinta Delegatiei Permanente, ca presedintii organizatiilor judetene care au rezultate inferioare celor din 2000 au responsabilitatea politica si morala de a-si asuma acest fapt si de a demisiona pina la 5 iulie. De asemenea, el a spus c