Problemele romano-maghiare discutate de premierii celor doua tari la Oradea


Intră acum și în grupul de

Totodata, vor fi abordate chestiuni de actualitate din agenda europeana, din perspectiva finalizarii, de catre Romania, in anul 2004, a negocierilor de aderare la Uniunea Europeana, precum si alte teme de interes din problematica internationala.

Aceasta este prima intalnire oficiala a prim-ministrilor roman si ungar dupa aderarea, la 1 mai 2004, a Republicii Ungare, la Uniunea Europeana.

Cu acest prilej, cei doi vor inaugura punctul de control la trecerea frontierei Sacuieni-Letavertes. Acesta este primul punct de trecere a frontierei, aflat la granita romano-ungara, in care controlul vamal se va efectua in comun de catre autoritatile vamale din cele doua tari.

Actiunea se inscrie in demersul celor doua Guverne de modernizare si dezvoltare a retelei de puncte de trecere a frontierei dintre Romania si Republica Ungara, din perspectiva preluarii, de catre cele doua tari, a acquis-ului Schengen in materie, precum si a asumarii, de catre Romania, a rolului de frontiera externa a Uniunii Europene.

Dupa incheierea convorbirilor oficiale, prim-ministrul ungar Péter MEDGYESSY, va participa la deschiderea cursurilor Scolii de Vara a UDMR de la Tusnad-Bai.


Intră acum și în grupul de