Primarul Lungu despre fondul scolii: „Nu de acolo se face eficientizarea scolii”


Intră acum și în grupul de

„Nu sunt de acord cu fondul şcolii. Nu rezolvă ceva banii strânşi de la părinţi. Nu de acolo se face eficientizarea şcolii”, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a arătat, într-o conferinţă de presă, că va solicita consilierilor locali ce fac parte din consiliile de administraţie ale şcolilor să propună soluţii pentru ca cheltuielile care se fac acum cu banii strânşi din fondul şcolii să fie asigurate din alte surse

lungu 5

Lungu consideră că în legătură cu fondul şcolii sunt discuţii interminabile şi că banii colectaţi sunt „puţin controlaţi”.

Potrivit edilului-şef, ar fi de preferat să se facă economii la utilităţi în unităţile şcolare arătând că acestea reprezintă o mare parte din cheltuielile de funcţionare. El a menţionat că deşi a cerut de peste doi ani conducerilor şcolilor să limiteze costurile pentru utilităţi nu s-au realizat reduceri semnificative.

Primarul a mai spus că pentru reducerea cheltuielilor, o parte din căminele unor licee din municipiu unde se cazează acum, temporar, muncitori, ar putea fi predate Universităţii din Suceava care să le transforme în cămine studenţeşti.

 Lungu a precizat că 72,7 milioane de lei, reprezentând 32,24 la sută din bugetul pentru anul 2014 al municipiului sunt fonduri alocate pentru învăţământ din care 11 milioane de lei pentru cheltuieli materiale şi servicii, iar 1,5 milioane de lei pentru cheltuieli de capital.


Intră acum și în grupul de