Vasile Ilie a cerut alocarea de fonduri pentru infiintarea de perdele forestiere. Vezi raspunsul presedintelui CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

 Alocarea de fonduri pentru înfiinţarea de perdele forestiere, cum se prevede într-un act normativ al Ministerului Mediului şi Pădurilor. Asta a cerut, miercuri, la votarea bugetului judeţului, liderul grupului de consilieri judeţeni ai PDL, Vasile Ilie. El a arătat că, altfel, există riscul ca prefectul judeţului să atace în instanţă bugetul judeţului dacă nu sunt prevăzute fonduri pentru astfel de lucrări în condiţiile în care Prefectura Suceava transmite primăriilor avertizări privind sumele ce trebuie să le includă în bugetele locale.

vasile ilie 2

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a răspuns că actul normativ care prevede ca de perdelele forestiere să fie înfiinţate de Consiliile judeţene nu a fost publicat încă în Monitorul Oficial. El a arătat că pentru Consiliul Judeţean Suceava cea mai mare problemă este legată de regimul proprietăţii pentru că aceste perdele forestiere ar trebui înfiinţate pe terenuri private. Nechifor a spus că pe drumurile naţionale au fost montaţi parazăpezi pe distanţe care totalizează 15 kilometri.

În aceeaşi şedinţă, consilierul judeţean PSD Mihai Grozavu, fost vicepreşedinte al CJ Suceava în perioada 1996-2000, a spus că în anul 1996 au fost înfiinţate perdele forestiere în zonele expuse la viscol din apropierea drumurilor, dar că acestea au fost distruse. „În 1996 am făcut plantaţii de perdele forestiere. Nu a rămas un puiet. Toţi au fost rupţi”, a spus consilierul judeţean PSD care a arătat că este nevoie de asigurarea pazei în cazul în care se vor înfiinţa perdele forestiere în judeţ.

Preşedintele CJ Suceava a declarat, ulterior, într-o conferinţă de presă, că va solicita parlamentarilor suceveni să iniţieze un proiect de lege prin care să fie definită zona de protecţie a drumurilor ca zonă de utilitate publică. El a arătat că în judeţul Suceava singurul arbore care ar putea fi plantat pentru înfiinţarea de perdele de protecţie este salcâmul.

Catalin Nechifor 2


Intră acum și în grupul de