Nechifor: „Nu are sens sa faci un pod pana la jumatate”. Vezi la ce pod se refera presedintele CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

1,5 milioane de lei vor fi alocaţi pentru finalizarea lucrărilor la podul de peste râul Siret dintre Zamostea din judeţul Suceava şi Talpa din judeţul Botoşani, numit „Podul lui Cozmâncă”, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, după ce consilierii judeţeni au aprobat angajarea unui credit de 7 milioane de lei pentru finalizarea unor investiţii în infrastructura rutieră judeţeană.

 Şeful administraţiei judeţene a spus că aşteaptă ca şi CJ Botoşani să aloce partea de finanţare pentru această lucrare, ce se ridică la 3 milioane de lei.

catalin nechifor

Nechifor a spus că a discutat cu preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, care i-a spus că şi CJ Botoşani urmează să angajeze un credit în vederea finanţării unor lucrări de interes judeţean între care şi pentru acest pod. „Nu are rost să alocăm noi bani şi să terminăm lucrarea pe partea noastră dacă nu se fac lucrări şi în cealaltă parte. Nu are sens să faci un pod până la jumătate”, a mai declarat Nechifor.

Liderul grupului PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie, a cerut preşedintelui CJ să pregătească şi un proiect de rezervă în cazul în care CJ Botoşani nu alocă fonduri pentru pod.

El a spus că ar putea fi finanţată modernizarea drumului Ipoteşti-Udeşti-Dolhasca prin acest program, dar Cătălin Nechifor a arătat că acest traseu, pentru care sunt nevoie de aproximativ 25 de milioane de euro, ar urma să intre în modernizare printr-un proiect cu finanţare europeană.

Nechifor a explicat că legislaţia nu permite noi investiţii decât dacă sunt finalizate cele începute şi că există felxibilitate în identificarea de noi zone de investiţii.

Investiţia la acest pod a început în anul 1995, când fostul lider PSD Octav Cozmâncă era şeful Departamentului Administraţiei Publice Locale din Guvern. Podul face legătura între localitatea suceveană Zamostea şi localitatea natală a lui Cozmâncă, Talpa, din judeţul Botoşani, fiind supranumit „Podul lui Cozmâncă”. Acest pod a existat până în timpul războiului, cînd trupele germane, în retragere, l-au distrus.

 Lucrările la acest pod au fost sistate în 2004, an în care CJ Suceava a alocat cinci miliarde de lei vechi. În anul 2011, a fost executată o expertiză la această investiţie, ţinând cont că este blocată de câţiva ani şi s-a stabilit că este necesară reproiectarea, întrucât au intervenit modificări în decursul anilor fiind alocaţi bani pentru refacerea proiectului.


Intră acum și în grupul de