Acasă Actualitate Noua suceveni vaccinati antirabic dupa ce au venit in contact cu animale...

Noua suceveni vaccinati antirabic dupa ce au venit in contact cu animale turbate


Intră acum și în grupul de

El a spus ca in judet au fost depistate doua focare de rabie fiind luata masura instituirii carantinei sanitare veterinare in comunele sucevene Ciocanesti si Risca.

Cimpan a precizat ca primul focar de rabie a fost depistat in comuna suceveana Ciocanesti unde o vaca a fost muscata de un animal salbatic, cel mai probabil un lup sau un ris .



Cimpan a spus ca proprietarul animalului a sacrificat vaca, iar la manevrele de taiere si transare a carnii participind opt persoane, fiind anuntat medicul veterinar al comunei pentru a stabili cauza imbolnavirii.

Directorul DSVSA Suceava a spus ca medicul veterinar al comunei Ciocanesti a suspicionat rabia in acest caz si a trimis laboratorului DSVSA probe biologice, in urma analizelor efectuate stabilindu-se diagnosticul de rabie.

El a spus ca in zona respectiva s-a efectuat o ancheta epidemiologica , s-a reconstituit cadavrul animalului si s-au luat masuri de distrugere a acestuia .

„Cele opt persoane venite in contact cu animalul au fost vaccinate anti-rabic”, a spus Cimpan care a adaugat ca in zona s-a instituit carantina de gradul III .

Un alt focar de rabie s-a depistat in comuna suceveana Risca , la un cal care prezenta fenomene de agresivitate si care si-a muscat stapinul.

Directorul DSVSA Suceava a precizat ca si in acest caz s-a suspicionat rabia, proprietarul calului avind gospodaria situata la liziera unei paduri.

In urma efectuarii analizelor de laborator s-a constatat ca animalul suferea de rabie fiind muscat cel mai probabil de un animal salbatic, in comuna instituindu-se carantina sanitara veterinara.

Directorul DSVSA Suceava a spus ca a fost anuntata si DSVSA Neamt pentru luarea masurilor necesare instituirii carantinei sanitar-veterinare pentru comunele nemtene limitrofe judetului Suceava.

El a mai spus ca acestea sint primele doua focare de rabie depistate in judet in acest an.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version