Sinescu: Avem in continuare o problema cu deszapezirea in mediul urban


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat joi seara în cadrul emisiunii „Ora de politica” de la Intermedia TV că deszăpezirea în această perioadă a fost realizată bine în cea mai mare parte a judeţului, probleme fiind în zonele urbane.

florin sinescu3

El a spus că utilajele folosite în mediul urban pentru deszăpezire nu sunt competitive pentru îndepărtarea zăpezii la fel cum sunt când acţionează pe drumurile naţionale şi judeţene.

„În urban sunt lucruri mai dificile să se transporte zăpada. Străzile sunt sufocate de zăpadă”, a spus Sinescu, care a precizat că stratul de zăpadă depus este între 40 şi 50 de centimetri.

El a arătat însă că, în general, este mulţumit de modul cum s-a acţionat în această perioadă şi nu au fost drumuri blocate.

„Nu au fost probleme deosebite”, a spus prefectul.

El a menţionat că se discută şi despre o strategie privind înfiinţarea de perdele forestiere.

„S-au identificat zone unde să fie plantate pe o lungime totalizând 40 de kilometri de perdele forestiere cu o adâncime de aproximativ 20 de metri”, a spus prefectul.

El a menţionat că pe 13,7 kilometri s-au montat parazăpezi care şi-au dovedit eficacitatea şi a menţionat că nu au fost furaţi elemenţi din aceşti parazăpezi.

 

 


Intră acum și în grupul de