Sinescu: La Termica activitatea nu s-a închis economic in nici un an. Au fost pierderi asumate


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat joi seara în emisiunea „Ora de politică” de la Intermedia TV că după anul 2002, când a fost preluată de municipalitate, activitatea Termica SA nu s-a închis din punct de vedere economic în nici un an.

florin sinescu1

„Au fost pierderi asumate”, a spus prefectul.

El a arătat că această centrală termică de cogenerare a fost concepută pentru producerea de energie electrică, de abur fierbinte pentru zona industrială şi de agent termic pentru populaţia municipiului Suceava, dar că a rămas doar ca principal producător de agent termic pentru populaţie.

El consideră că finanţarea Termica s-a făcut pe trei componente: preţul încasat de la populaţie, subvenţia de la Primărie şi alocări de la bugetul de stat şi că s-a ajuns în situaţia actuală pentru că în condiţiile date, tariful practicat de Termica a fost prea mic.

Sinescu a subliniat că pentru cei 250 de angajaţi care au fost disponibilizaţi anul trecut s-au asigurat sumele pentru plata salariilor compensatorii, iar prin implicarea premierului Victor Ponta şi a preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, li s-au asigurat acestora venituri de completare.

termica suceava

El a arătat că Termica SA a plătit 60 la sută din salariile compensatorii şi că până la sfârşitul lunii martie trebuie să achite restul de bani reprezentând 2 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de