Mai multi bani pentru programul Cornul si laptele


Intră acum și în grupul de

Astfel, Guvernul a aprobat actualizarea, incepand cu data de 15 septembrie 2004, a limitei valorii zilnice pentru produsele lactate si de panificatie acordate elevilor si prescolarilor, de la 7.000 lei la 9.000 lei pentru un elev, respectiv un prescolar.

Potrivit art. 1, alin. 2 din OUG nr. 96/2002, limitele valorilor zilnice pentru produsele lactate si de panificatie pentru un elev, respectiv un prescolar se actualizeaza prin Hotarare de Guvern, in functie de evolutia preturilor si a tarifelor.

Datorita avantajelor pe care le are laptele UHT (pastrarea calitatii produsului pentru o perioada mai mare de timp, usurinta in aprovizionare, depozitare si consum), se are in vedere folosirea acestui tip de lapte, acolo unde exista posibilitatea. Astfel, partea a doua a pct. 2.1, alin.1 din Anexa nr. 2 la Regulamentul de aplicare a OUG nr. 96/2002 a fost modificata si stabileste „Se va folosi lapte UHT, ambalat corespunzator. Acolo unde nu este oferta de lapte UHT se poate folosi si lapte pasteurizat, ambalat corespunzator, pastrat pana la servire la temperatura maxima de 8 grade C.”


Intră acum și în grupul de