La Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a fost lansata revista DEVENIRI


Intră acum și în grupul de

sLa Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a fost lansată revista Deveniri, (numărul 1, anul V). Un grup de elevi şi cadre didactice s-au ocupat de organizarea materialelor şi au reuşit să definitiveze proiectul care se va concretiza într-un număr următor, în semestrul al doilea.

Revista oferă pagini din viaţa de elev la Colegiul “Alexandru cel Bun” şi promovează acele activităţi care au adunat un număr mare de elevi, au contribuit la dezvoltarea unor abilităţi, la îmbogăţirea culturii generale, la dobândirea de cunoştinţe de limba engleză sau au oferit şansa elevilor de a se remarca la nivel judeţean şi naţional. Toate acestea au fost posibile prin implicarea în proiecte bazate pe Teoria inteligenţelor multiple la limba română, prin participarea la  training-uri de însuşire a principiilor democratice la Copenhaga, prin participarea la concursuri de gastronomie, la Sesiuni de referate şi comunicări ştiinţifice sau la excursii tematice.

Pagini speciale sunt dedicate unor activităţi specifice Zilelor Colegiului sau Zilelor Educaţiei Nonformale, iar “Hollywood Night” – Balul bobocilor de pe 1 noiembrie ocupă un spaţiu special. Titlul de “Şcoală Europeană” dobândit de Colegiul “Alexandru cel Bun” se justifică prin multitudinea de proiecte, parteneriate şi participări care se regăsesc în acest număr al revistei Deveniri.

Voluntariatul reprezintă o realitate şi un pretext de implicare directă la Colegiul din Gura Humorului, de aceea Proiectul “Civitan 14” şi Proiectul “Da vieţii, Nu drogurilor!” sunt prezentate în revistă de către cei direct implicaţi.

Încercările literare reprezintă cele mai citite pagini, fie că e vorba despre poezie sau despre proză, elevi din clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a sau a XII-a au posibilitatea să se facă remarcaţi, să se exprime, să îşi deschidă inima şi să dea frâu liber imaginaţiei.

Experienţe personale, performanţe, creaţie, toate cu sufletul deschis, au stat la baza realizării acestei reviste pe care ne-o dorim o permanenţă la şcoala noastră. Colectivul de redacţie pregăteşte deja următorul număr.

Prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan, Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului 


Intră acum și în grupul de