Adrian Nastase va prezida Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU


Intră acum și în grupul de

Vizita va avea atat o componenta in plan multilateral, la sediul ONU din New York, cat si o componenta in plan bilateral in capitala Washington D.C. Primul Ministru al Romaniei va prezida Reuniunea Consiliului de Securitate cu tema: „Cooperarea ONU – organizatii regionale in procesele de stabilizare”, dezbatere tematica initiata de tara noastra si va avea convorbiri de lucru cu Secretarul General al ONU, domnul Kofi Annan. La dezbaterile din cadrul Consiliului de Securitate, din data de 20 iulie, vor fi reprezentate unsprezece organizatii regionale.
In cadrul vizitei la Washington, Adrian Nastase se va intalni cu Presedintele SUA, George W. Bush – acesta constituind momentul de varf al dialogului politic bilateral Romania – SUA, in anul 2004 – precum si cu inalti demnitari ai administratiei americane: Colin Powell, secretarul de stat al SUA, Donald Rumsfeld, secretarul apararii si William H. Frist, liderul majoritatii republicane din Senatul american. De asemenea, in cadrul unei intrevederi cu Spencer Abraham, Secretarul Energiei al SUA, va avea loc semnarea, in prezenta Primului Ministru roman, a Acordului de cooperare intre Departamentul Energiei al SUA, Agentia Nucleara si Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare din Romania in scopul combaterii proliferarii materialelor si tehnologiilor nucleare.
Problematica dezvoltarii economice a Romaniei si stimularii investitiilor straine va face subiectul discutiilor cu liderii unor companii americane interesate in promovarea afacerilor in tara noastra, care vor avea loc sub egida “Business Council for International Understanding” (BCIU) din New York. Deasemenea, Primul Ministru se va intalni cu domnul Rodrigo Rato y Figaredo, directorul executiv al FMI. Adrian Nastase va acorda interviuri in cadrul renumitului talk show al canalului public de televiziune PBS, „Charlie Rose Show”, si postului de televiziune CNN, pentru emisiunea “Wolf Blitzer Reports”.
In programul vizitei oficiale in Statele Unite mai sunt prevazute inaugurarea expozitiei foto-documentare „Romania vazuta de sus”, participarea la concertul corului de copii „Alegretto” in incinta ONU, precum si la deschiderea Biroului de la Washington al Societatii Romane de Radiodifuziune.


Intră acum și în grupul de