Alte doua cazuri de gripa, confirmate la Suceava


Intră acum și în grupul de

Alte două cazuri de gripă cu virus AH3 au fost confirmate prin analize de laborator în ultima săptămână, iar numărul virozelor şi pneumoniilor a crescut uşor faţă de intervalul de timp precendent.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a spus că în cursul săptămânii trecute s-au înregistrate două cazuri de gripă cu virus AH3, unul la o femeie de 35 de ani din Mihoveni, iar altul la o femeie în vârstă de 70 de ani din Suceava.

Catalina Zorescu

Zorescu a spus că diagnosticul în două cazuri de gripă cu virus AH3 a fost confirmat prin analize de laborator la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Ea a precizat că de la începutul acestui an s-au înregistrat cinci cazuri de gripă din care patru cu virus AH3 şi unul cu virus AH1.

În cursul săptămânii trecute, în judeţul Suceava s-au înregistrat 2003 de cazuri de infecţii acute respiratorii şi 386 de cazuri de pneumonie, numărul acestor afecţiuni crescând uşor faţă de intervalul de timp precedent când s-au înregistrat 1820 de infecţii acute respiratorii şi 328 de pneumonii.


Intră acum și în grupul de