Doi tineri suceveni, retinuti dupa ce au batut si talharit un barbat cu care bausera intr-un bar


Intră acum și în grupul de
O patrulă a fost sesizată de către un taximetrist, despre faptul că pe strada Eroilor, din municipiul Suceava, se afla căzută în mijlocul străzii un bărbat care prezenta urme de violență în zona feței , fiind în stare de inconștiență.
 Poliţiştii s-au deplasat rapid la faţa locului şi în imediata apropiere, lângă persoana vătămată, au fost identificați N. Florin, de 19 ani şi M. A., de 16 ani, ambii din municipiul Suceava, care fiind întrebați despre prezența lor în acel loc, au declarat verbal că în timp ce se deplasau spre domiciliu au văzut o persoană căzută în stradă căreia au vrut să-i acorde primul ajutor.
 În urma investigațiilor efectuate a rezultat că tinerii în cauză se întorceau împreună cu bărbatul rănit de la un bar  cu un taxi. Ajungând pe str Eroilor , între cei trei s-a iscat un conflict în urma căruia N. Florin și M. A.  l-au lovit cu pumnii, lăsându-l inconștient în stradă.
La fața locului a sosit un echipaj de la Ambulanță, care  a preluat bărbatul în stare de  inconștienţă și l-au transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cu ocazia controlului corporal efectuat asupra persoanei vătămate nu s-au găsit acte care să stabilească identitatea acesteia.
Cercetările au fost continuate joi pe timpul zilei de către o echipă complexă de poliţişti judiciarişti, victima agresiunii  fiind  identificată în persoana numitului P. Cristian, de 33 ani din Suceava.
Cu ocazia audierii, acesta a declarat faptul că în noaptea de miercuri spre joi, s-a deplasat la un  bar din municipiul Suceava pentru a consuma băuturi alcoolice.
La un moment, la masa unde se afla, au venit doi tineri, despre care a aflat ulterior că se numesc N. Florin şi M. A. , împreună cu care a mai consumat băuturi alcoolice, nota de plată fiind achitată de el. În jurul orelor 02:00, toţi trei au plecat din barul respectiv  pentru a consuma băuturi alcoolice la un alt bar, luând un taxi. Când au ajuns pe str. Eroilor, au coborât toţi din taxi şi în momentul în care se îndreptau spre bar M. A., l-a lovit cu pumnii în zona feţei până când a căzut la pământ.
Bărbatul a fost examinat de către specialişti din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava, apreciindu-se că leziunile necesită pentru vindecare  14-15 zile îngrijiri medicale, dar că viaţa lui nu a fost pusă în primejdie.
Fiind audiaţi, N. Florin şi  M. A. au recunoscut faptele, însă declaraţiile nu indică în mod clar care dintre ei a furat de la bărbat şi de anumite sume de bani pe care le avea asupra sa.
Cauza a fost discutată cu procurorul de caz şi în baza probatoriului administrat, s-a dispus continuarea cercetărilor faţă de cei doi suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
Faţă de cei doi suspecţi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, după care urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Intră acum și în grupul de