Catalina Vartic: „Suceava are nevoie de toti parlamentarii, de toti consilierii, de toti politicienii pentru a reusi sa se dezvolte”


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a UNPR, Cătălina Vartic, a declarat, joi, că în ultimele conferințe de presă ale PNL Suceava a observat un interes crescut al liberalilor față de UNPR. Într-un comunicat de presă, liderul UNPR Suceava a făcut referire la ultima conferință susţinută de liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care a afirmat că PSD a dorit să scoată PNL de la guvernare oferind atenţie UNPR, care a fost stâlp de bază al guvernării lui Traian Băsescu. “Având in vedere apropierea evidentă intre Crin Antonescu si Traian Băsescu si posibilitatea unei candidaturi în tandem Antonescu președinte – Băsescu premier, înțelegem ca PNL Suceava apreciază efortul depus de UNPR in asigurarea unei normalități in viața politică românească și dorește să invite UNPR intr-o viitoare construcție alături de Băsescu”, a declarat Cătălina Vartic.

catalina vartic 1

 Ea a ţinut să le mulţumească liberalilor suceveni “pentru faptul că au ajuns la maturitate politică”, şi le-a transmis “să-și facă ordine in propriul partid și abia apoi să se orienteze spre alte alianțe politice”.

 Liderul UNPR Suceava a subliniat că PNL nu a fost dat afară de la guvernare, dimpotrivă, PNL a fost cel care a hotărât în forurile interne de partid ieșirea de la guvernare, “în mod nechibzuit si pripit am spune noi”.

 Referitor la legitimitatea obținută de UNPR la alegeri, Vartic susţine că UNPR Suceava a participat la alegerile locale din 2012, pe propriile picioare, că a depus un număr mai mare de liste de candidați decât a depus PNL Suceava in 2008, când a participat ultima data pe liste proprii, că la alegerile parlamentare din 2012 și UNPR și PNL au participat pe aceleași liste comune ale USL. “Doar ca un exercițiu de matematica, în 2008, la ultima participare pe liste proprii la alegerile locale, PNL Suceava, partid istoric, cu doctrina, cu mesaj, cu imaginea Brătienilor în faţă a obținut la Consiliul Județean 25.000 de voturi, iar în 2012, când UNPR Suceava a participat pentru prima dată la alegeri, cu oameni noi, fără experiență politică, fără știința numărării voturilor, un partid cu mai puțin de 3 ani vechime, a obținut 9.000 de voturi. Va dați seama ce procent obțineau oamenii din UNPR Suceava dacă beneficiau de brandul PNL?”, arată Cătălina Vartic în comunicatul de presă.

 In ceea ce privește îngrijorarea din ultimele zile referitoare la majoritățile din Consiliul Județean şi Consiliile locale, preşedintele UNPR Suceava a adresat politicienilor suceveni rugămintea să nu piardă timp prețios în negocieri inutile. “In ultimii doi ani, nu au fost proiecte atât de importante pentru dezvoltarea județului sau pentru a creşte nivelul de trai al sucevenilor, nici în Consiliul Județean, nici în Consiliul Local, așa că sucevenii simpli nu sunt interesați de cine ocupa funcțiile, din care partid fac parte vicepreședinții sau viceprimarii. Sucevenii ar dori doar să se facă ceva mai mult pentru Suceava, să se atragă fonduri, să se facă proiecte de dezvoltare realiste şi serioase și daca e nevoie de posturi, atunci să se lupte parlamentarii suceveni să obțină posturi pentru Suceava la centru, la București, să avem și noi pe cineva care să susțină interesele Suceve”, susţine Cătălina Vartic.

 Totodată, liderul progresiştilor suceveni face un apel la politicienii suceveni care lansează tot felul de discuții despre negocieri ale posturilor în deconcentrate să se abțină și să lase funcționarii din instituțiile statului să-şi facă treaba fără frica de a fi schimbați pe criterii politice.

 În finalul comunicatului de presă, liderul UNPR Suceava le-a transmis politicienilor suceveni să se maturizeze și să nu transforme Consiliile locale si deconcentratele în teren de luptă politică. “Suceava are nevoie de toți parlamentarii, de toți consilierii, de toți politicienii pentru a reuși să se dezvolte. Criza nu a trecut, suntem la granița unui conflict deschis între Est şi Vest şi noi nu reușim să trecem peste mentalitățile balcanice, cu reminiscenţe de pașalâc turcesc. Nu totul se negociază, nu totul se poate obține cu ciubuc si peșcheș. Mai este nevoie şi de minte şi de inimă”, a conchis Cătălina Vartic.


Intră acum și în grupul de