Vezi daca liberalii suceveni il vor urma pe Calin Popescu Tariceanu in proiectul de infiintare a unui nou partid


Intră acum și în grupul de

alexandru baisanu

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru Băișanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Biroul Permanent Teritorial al PNL Suceava, întrunit miercuri seara, a decis ca să nu facă alianțe nici cu PSD sau PDL în consiliile locale și în Consiliul Județean Suceava, iar în ceea ce privește directorii instituțiilor descentralizate sprijiniți de PNL, aceștia se pun la dispoziție să fie înlocuiți de noul guvern.

Preşedintele PNL Suceava a spus că PNL are posibilitatea schimbării majorității în 70 la sută din cele 114 localități din județ, dar că a stabilit să nu strice echilibrul deja format. ”Îl anunț pe fostul meu partener, Cătălin Nechifor, că a ajuns președinte al Consiliului Județean Suceava și cu sprijinul meu și al PNL”, a declarat Băișanu, care a subliniat că nu va schimba majoritatea din CJ Suceava pentru a arăta că PNL are ”caracter și demnitate”.

Liderul PNL a mai spus că în CJ Suceava și în consiliile locale, liberalii nu vor vota pe bază de găști și că nu va face alianțe cu PSD sau PDL.

Totodată, Băișanu a ţinut să precizeze că PNL are o problemă pentru că unul dintre simbolurile partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a părăsit partidul. ”Unul dintre simbolurile PNL a hotărât că e mai importantă agenda personală decât cea a PNL. Tăriceanu a făcut o greșeală față de PNL care l-a consacrat, dar fiecare a dreptul să-și aleagă singur drumul”, a spus liderul PNL Suceava.

Băișanu a apreciat că se dovedește că PSD își face treaba foarte bine și că a găsit câțiva nemulumiți pe care vrea ”să-i monteze” în guvern pentru a arăta că USL nu s-a desființat. ”Asistăm la un vodevil de genul celui făcut de Traian Băsescu cu menținerea lui Predoiu în guvernul Boc”, a spus liderul PNL Suceava.

El a mai declarat că nu are semnale că sunt liberali suceveni care să-l urmeze pe Călin Popescu Tăriceanu în proiectul de înființare a unui nou partid.

Băişanu a mai arătat că PSD a dorit să scoată PNL de la guvernare oferind atenţie UNPR, care a fost stâlp de bază al guvernării lui Traian Băsescu. „PSD a vrut să ne scoată de la guvernare oferind în schimb sprijin unui UNPR care nu a candidat niciodată, care a fost bază şi stâlp al guvernării Traian Băsescu şi unui PC de unu la sută, în schimbul prieteniei şi relaţiei corecte cu PNL”, a spus liderul PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de