Titluri de proprietate pentru acelasi teren, bataie de cap pentru autoritatile din Suceava si Botosani


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii Comisiilor judeţene de fond funciar din  Prefecturile Suceava şi Botoşani s-au întâlnit, joi, la Suceava pentru a discuta despre delimitarea administrativ-teritorială dintre judeţe cât problemele legate de aplicarea legilor fondului funciar pe teritoriul comunelor Hânţeşti din Suceava şi Vârfu Campului din Botoşani.

sinescu

Potrivit Prefecturii Suceava, din cauza succesiunii legilor de fond funciar de după 1990, aproximativ 208 hectare din comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani au fost obiectul emiterii a două serii de titluri de proprietate, emise pe rând de comisiile judeţene din cele două judeţe.

Astfel, s-a ajuns la situaţia în care chiar dacă suprafeţele de teren sunt în posesia unor locuitori ai comunei Hânţeşti cu titluri emise de către comisia judeţeană Suceava în anii 1991-1992 în baza Legii 18/1990 pe aceeaşi suprafaţă comisia judeţeană Botoşani a emis  titluri de proprietate în anii 2000 – 2001 in baza Legii  1/2000.

O parte din acest teren a fost cumpărat de o firmă de la cei ce deţin titluri de proprietate emise de Comisia din Botoşani, iar proprietarii suceveni sunt în litigiu de mai mulţi ani cu această firmă.

 În urma discuţiilor, reprezentanţii judeţelor Suceava şi Botoşani consideră că o posibilă soluţie ar putea veni din  identificarea unui teren aflat în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului care să fie pus la dispoziţia proprietarilor din Botoşani, însă trebuie ca  până săptămâna viitoare echipele de specialişti din cele două judeţe să se deplaseze la faţa locului şi să identifice în detaliu parcelele şi suprafeţele pentru care există dublă  reconstituire. „Acţiunea de stabilire a delimitării dintre cele două judeţe nu rezolvă problema proprietăţii”, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

 El a menţionat că între proprietarii din judeţul Suceava şi firma care a cumpărat terenul de deţinătorii de titluri din judeţul Botoşani există un litigiu, iar pentru a se evita noi conflicte şi perspectiva unui lung proces se caută o soluţie administrativă legală care să mulţumească pe toată lumea.


Intră acum și în grupul de