Unitatea de urgente neurovasculare de la Spitalul Judetean Suceava ar putea fi finalizata in trei-patru luni


Intră acum și în grupul de

Reorganizarea Secţiei de neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava prin înfiinţarea  unei unităţi de urgenţe neurovasculare ar putea fi finalizată în 3-4 luni, perioadă în care sunt efectuate lucrări de amenajare şi vor fi achiziţionate dotările şi aparatura necesară.

Spitalul Suceava

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat că s-a identificat spaţiul în care va funcţiona unitatea de urgenţe neurovasculare, iar în prezent spaţiul este în curs de amenajare, fără a fi influenţate, deocamdată, circuitele funcţionale ale secţiei de neurologie.

Brădăţan a precizat că înfiinţarea unei unităţi de urgenţe neurovasculare în spital va permite limitarea impactului accidentului vascular cerebral asupra calităţii vieţii pacientului şi reducerea mortalităţii.

Directorul medical al SJU Suceava a spus că reorganizarea secţiei de neurologie şi înfiinţarea unităţii de urgenţe neurovasculare va fi realizată din veniturile SJU Suceava şi cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Suceava.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unitate medicală spitalicească de interes regional,  doreşte includerea în programul naţional de tromboliză derulat de Ministerul Sănătăţii.

Totodată, Brădăţan a mai spus că, în perioada următoare,  vor fi demarate procedurile pentru reabilitarea laboratorului de anatomie patologică, dar şi a spaţiului în care funcţionează morga şi se speră ca, până la sfârşitul anului, lucrările să fie finalizate.


Intră acum și în grupul de