Acasă Actualitate Maternitatea Radauti ramane inchisa. Vezi aici pana cand!

Maternitatea Radauti ramane inchisa. Vezi aici pana cand!


Intră acum și în grupul de

incubatorDupă apariţia noului focar de infecţie intraspitalicească, Maternitatea Rădăuţi va rămâne închisă până marţi, 11 martie 2014, informează într-un comunicat de presă reprezentanţii DSP Suceava.

Potrivit sursei citate, această decizie aparţine conducerii maternităţii rădăuţene până la sosirea rezultatelor probelor microbiologice recoltate în urma dezinfecţiei generale efectuate în perioada 6-9 martie.



În document se arată că rezultatele probelor recoltate de DSP Suceava (teste suprafete şi tegumente) din data de 4 martie 2014, au fost parţial necorespunzătoare, indicând în continuare prezenţa microbului (stafilococ auriu) în mediul spitalicesc.

Specialiştii DSP susţin că actualul episod de boală a totalizat un număr de 9 cazuri de infecţie nosocomială din care 4 au fost internate pe Secţia de Chirurgie Infantilă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Ultimul caz internat în seara zilei de 5 martie 2014 este şi singurul caz care se mai află spitalizat.

Inspectorii sanitari continuă să monitorizeze situaţia epidemiologică din Maternitatea Rădăuţi.

Reamintim că în luna decembrie 2013, maternitatea a fost închisă de DSP din cauza faptului că 18 nou-născuţi şi o mamă s-au infectat în unitate cu stafilococul auriu. Ulterior, jumătate din cei aproximativ 40 de angajaţi ai secţiei au fost depistaţi ca purtători ai acestei bacterii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version