Un barbat din Brodina a fost amendat dupa ce a provocat un incendiu de vegetatie


Intră acum și în grupul de

Militarii Gărzii de intervenţie Vicovu de Sus şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brodina au intervenit, marţi, la prânz, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe un teren care aparţine unui bărbat, din satul Falcău, comuna Brodina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, echipajele de intervenţie au fost nevoite să parcurgă pe jos mai bine de un kilometru şi jumătate până la locul focarelor, care ameninţau să se propage la pădurea aflată în imediata apropiere.

„Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui foc deschis în spaţii deschise cu scopul igienizării terenului. La ora 13:10, pompierii au lichidat incendiul care a mistuit vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 1,5 hectare, şi au salvat astfel fondul forestier.

  Deoarece a întreprins această activitate fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis şi a pus în pericol pădurea din vecinătatea terenului afectat de flăcări, proprietarul a fost sancţionat, de către personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, cu amendă contravenţională în cuantum de 2.500 de lei”, a precizat Alin Găleată.

De la începutul anului în curs şi până în prezent, pompierii militari suceveni au intervenit deja la şase incendii izbucnite în urma curăţeniei de primăvară prin foc deschis, care au afectat vegetaţia uscată de pe o suprafaţă totală de aproximativ 15 hectare.

Statisticile referitoare la incendii din ultimii ani arată că în judeţul Suceava se produce un număr ridicat de incendii la gospodăriile populaţiei, având drept cauză focul deschis efectuat pentru curăţenia de primăvară sau toamnă prin distrugerea resturilor menajere sau furajere din grădini şi curţi. În aceleaşi perioade se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor agricole de vegetaţia uscată.


Intră acum și în grupul de