Minerii de la mina de uraniu de la Crucea au incheiat protestul. Vezi la ce intelegere au ajuns cu conducerea


Intră acum și în grupul de

Toţi minerii de la Exploatarea Minieră de la Crucea care se blocaseră luni în subteran au plecat acasă, protestul fiind suspendat, a declarat marţi directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, precizând că activitatea se derulează în mod normal. El a spus că dimineaţa erau 30 de mineri care protestau în subteran de luni, iar alături de ei au venit aproximativ alţi 200, cu care a discutat timp de aproape cinci ore. „Ne-am înţeles asupra unui mod de lucru. Vor un document între mine şi ei, nu cu sindicatele”, a spus Moraru.

Directorul CNU le-a dat asigurări că va onora promisiunile făcute şi că miercuri revine la Crucea pentru a semna documentul pe care îl doresc protestatarii.

Moraru a menţionat că, de marţi, din schimbul al doilea, se intră în normalitate. „Nu mai e nimeni blocat”, a spus directorul CNU.

 Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că protestatarii au solicitat afişarea listei cu salariile angajaţilor, care nu se poate face întrucât aceasta încalcă confidenţialitatea veniturilor, doresc majorarea cu 500 de lei a salariilor personalului din sectorul transport-minereu, solicitare care poate fi aplicată doar după 1 iulie când se încheie actualul contract colectiv de muncă şi au reclamat că sunt salariaţi care cumulează pensia cu salariul, dar şi-au exprimat nemulţumirea faţă de activitatea liderilor sindicali.

 În cazul salariaţilor ce cumulează pensia cu salariul sunt 12 angajaţi şi vor fi încetate contractele cu cei care nu lucrează în subteran.


Intră acum și în grupul de