Membri ai Delegatiilor Parlamentelor Europene la Adunarea Parlamentara a Francofoniei, in vizita de studiu in Bucovina


Intră acum și în grupul de

23 de membri ai Delegațiilor Parlamentelor Europene la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (Andora, Belgia, Bulgaria, Franța, Jersey, Jura (Elveția), Luxemburg, Polonia, Republica Moldova, România, Ungaria, Valais (Elveția), Wallonie-Bruxelles – Comunitatea franceză) se vor afla în zilele de 22 şi 23 martie a.c., cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei, într-o vizită de studiu în Bucovina.

 Potrivit deputatului PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, care este şi preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, la Suceava, înalții oaspeți vor participa la dezbaterea intitulată „Francofonia tinerilor”, care va avea loc la Casa Prieteniei, unde să află și Biroul Francez.

ardeleanu sanda maria 2

„La dezbatere sunt așteptați și parlamentarii suceveni, oficialități din administrația locală și județeană, reprezentanți ai instituțiilor de cultură sucevene. Cu acest prilej se vor organiza si expoziţiile: Francezi şi Români în Primul Război Mondial 1914-1918, în colaborare cu Muzeul Bucovinei, prezentată de domnul Marcel CATRINAR, doctor în istorie, şi Culori ale sufletului, în colaborare cu Primăria Comunei Ciocănești – Satul Cultural al României 2014”, a arătat parlamentarul democrat-liberal.

Ardeleanu a mai precizat că în data de 23 martie, oaspeții europeni vor beneficia de un tur ghidat la mănăstirile Suceviţa şi Voroneţ, precum și la Centrul de Ceramică de la Marginea, organizat de Consiliul Județean Suceava.

 În perioada 20-23 martie 2014, Camera Deputaţilor organizează Conferinţa Şefilor de delegaţii ale parlamentelor membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din regiunea Europa, în contextul intensificării demersurilor de promovare a valorilor francofone în Europa Centrală şi de Est.


Intră acum și în grupul de