Ioan Balan: Birurile lui Ponta afecteaza locurile de munca din Suceava. Trebuie gasite solutii pentru sprijinirea firmelor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că taxele şi impozitele noi introduse de Guvernul Ponta, dar şi creşterea cu 142 la sută a preţului gazelor naturale şi a aplicării accizei suplimentare de 7 cenţi la litrul de combustibil afectează populaţia dar şi mediul de afaceri.

El a spus că „birurile lui Ponta” nu fac altceva decât să sărăcească populaţia şi să determine închiderea unor firme.

ioan balan 1

Bălan a arătat că creşterea preţului la gazul natural cu 142 la sută va afecta aproximativ o mie de locuri de muncă în Suceava între care şi cele de la cea mai mare fabrică de sticlă din ţară, care nu va mai putea fi competitivă ţinând cont de costul cu energia.

Preşedintele PDL Suceava a spus că având în vedere aceste probleme, consilierii locali ai PDL vor propune ca firmele sucevene să fie sprijinite să nu se închidă şi să trimită în şomaj angajaţi.

El a arătat că printre măsurile ce ar putea fi luate în sprijinul mediului de afaceri sucevean ar putea fi eşalonarea plăţilor la bugetul local, sau diverse scutiri de plată, potrivit legislaţiei în vigoare.

Bălan a spus că trebuie să fie găsite soluţii pentru că este periculos ca firmele să fie afectate de măsurile luate de guvernanţi, iar în consecinţă să fie afectate locurile de muncă.


Intră acum și în grupul de