Proiect de 3,5 milioane de lei pentru copii si tineri cu dizabilitati, inaugurat la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene au inaugurat, joi, proiectul prin care s-a înfiinţat un centru cu case de tip familiar şi centru de recuperare la Gura Humorului finanţat cu 3,55 de milioane de lei de Ministerul Muncii şi Consiliul Judeţean Suceava.

Proiectul a avut ca obiectiv închiderea centrului de plasament „Laurenţia Ulici” din Gura Humorului prin  oferirea de alternative de tip familial la instituţionalizare, servicii de recuperare şi integrare socială în scopul reducerii instituţiilor  de acest gen de tip vechi.

nechifor, bereanu, sinescu, adomnitei

La începerea proiectului grupul ţintă a fost format din 87 de copii şi tineri cu dizabilităţi, iar la final în cele patru case de tip familial vor fi cazaţi 64 de copii şi tineri cu dizabilităţi, pentru ceilalţi 23 fiind găsite posibilităţi de reintegrare familială sau alte măsuri de protecţie.

La inaugurarea proiectului preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că încă odată autoritatea judeţeană dovedeşte că este alături de copiii din judeţ şi că vor fi promovate în continuare proiecte care să vină în sprijinul copiilor.

Deschiderea acestui centru a fost salutată de prefectul de Suceava, Florin Sinescu şi de senatorul PSD Neculai Bereanu.


Intră acum și în grupul de