O casa din Carlibaba a ars in totalitate in urma unui incendiu provocat intentionat


Intră acum și în grupul de

O casă din Cârlibaba a ars în totalitate în urma unui puternic incendiu provocat intenţionat.

Astfel, potrivit ISU Suceava, sâmbătă seara la ora 19:58, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu în localitatea Ţibău, comuna Cârlibaba. La faţa locului s-au deplasat Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei, precum şi un echipaj de la Garda de intervenţie Borşa, subunitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş.

incendiu bloc brosteni 1

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la casa de locuit şi la două anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la restul anexelor şi la fondul forestier aflat în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de şase ore.

Au ars casa de locuit în totalitate, un adăpost de animale în proporţie de 70%, şi o anexă, construcţii cu o suprafaţă totală de aproximativ 180 de metri pătraţi.

Pompierii au salvat două anexe gospodăreşti şi pădurea învecinată.

Cauza probabilă de producere a incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

De remarcat este că din cele 11 incendii înregistrate în cursul zilei de sâmbătă la dispeceratul pompierilor suceveni, şapte au avut cauze legate de folosirea focului deschis pentru curăţenia de primăvară sau igienizarea terenurilor, a anunţat ISU Suceava.

În urma acestora au ars aproximativ patru hectare şi jumătate de vegetaţie uscată, dar şi un adăpost de animale şi circa o tonă de furaje, într-o gospodărie din municipiul Fălticeni.

Sursa citată arată că proprietarul a dat foc resturilor vegetale fără să respecte normele de prevenire a incendiilor.

Din cauza vântului, flăcările s-au propagat cu rapiditate şi doar intervenţia militarilor de la Detaşamentul de pompieri Fălticeni a salvat casa de locuit şi restul anexelor gospodăreşti.


Intră acum și în grupul de