Localitatile sucevene intra in competitia „Floare de Bucovina”. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

În funcţie de aspectul general, gradul de înfrumuseţare şi starea infrastructurii, localităţile din judeţul Suceava vor fi clasificate cu una până la trei flori  în cadrul proiectului „Floare de Bucovina” iniţiat de CJ Suceava.

Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului  privind modul de evaluare, de clasificare şi de desemnare a localităţilor câştigătoare a fost aprobat, vineri, de Consiliul Judeţean Suceava.

ciocanesti oua incondeiate

Între obiectivele avute în vedere se află realizarea veniturilor proprii, aspectul clădirilor, starea drumurilor şi a podurilor şi podeţelor, iluminatul public sau reparaţiile capitale realizate prin efort propriu.

Evaluările vor fi efectuate de două ori în fiecare an, primăvara şi toamna, iar comisia desemnată de CJ Suceava va acorda localităţilor între una şi trei flori, în funcţie de gradul de realizare a obiectivelor propuse.

Totodată, dintre localităţile cu trei flori, primele trei clasate vor primi premii de 150.000 de lei, 100.000 de lei şi 50.000 de lei.

La intrările din localităţi, sub tabla indicatoare cu numele localităţii, va fi montat şi câte un panou cu informaţii privind această clasificare a respectivei localităţi.

Fondurile din care se realizează premierea vor fi asigurate din cota pentru echilibrarea bugetelor localităţilor prin hotărâre a CJ Suceava pentru programe de dezvoltare locală şi proiecte ce necesită cofinanţare.

 Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, anunţase în luna februarie iniţierea acestui concurs  multianual, după ce primele două locuri ale competiţiei Satul Cultural al României 2014, au fost ocupate de comunele sucevene Ciocăneşti şi Poiana Stampei.


Intră acum și în grupul de