Guvernatorul regiunii Cernauti a dispus reluarea finantarii pentru toate proiectele transfrontaliere


Intră acum și în grupul de

Şeful Administraţiei Regionale de Stat din Cernăuţi, Roman Vanzuryak, a emis un ordin prin catre toate proiectele transfrontaliere derulate în regiune primesc finanțare, informează chernivtsinews.com.ua.

Potrivit sursei citate, şeful Administrației de Stat Cernăuți Regionale Roman Vanzuryak a semnat un ordin executiv în 26 martie astfel încât din 27 martie, toate proiectele transfrontaliere care sunt puse în aplicare în regiune, fără execepţie, să primească fonduri.

Cernauti Guvernator UDAR

Între Suceava şi Cernăuţi se derulează mai multe proiecte transfrontaliere cu finanţare asigurată prin BRCT Suceava, prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova.

Între acestea se află proiecte turistice, de mediu, dar şi pentru modernizarea a două puncte de frontieră, între care Vicovu de Sus-Crasna.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, declara în urmă cu o lună din cauza evenimentelor din Ucraina proiectele comune Suceava-Cernăuţi ar putea avea de suferit.

El arătat că îşi doreşte continuarea parteneriatelor cu Ucraina în bune condiţii şi şi-a exprimat încrederea că relaţiile comune create vor putea merge mai departe.frontiera romania ucraina vicov de sus

De remarcat este că joi, la Suceava, a fost prezent preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Mihail Găiniceru, care a arătat că există deschidere pentru continuarea proiectelor comune.

Înaltul reprezentant al Guvernului pentru proiecte strategice şi diplomaţie publică, senatorul Mircea Geoană, a exprimat la rândul său dorinţa ca România şi Polonia să fie factorii activi în „ancorarea” Ucrainei de Uniunea Europeană.


Intră acum și în grupul de