Ziua Mondială a Alimentației a fost marcată la Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sf.Andrei“Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Ziua Mondială a Alimentației a fost marcată la Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sf.Andrei“Gura Humorului,  printr-o serie de activități înscrise în cadrul Proiectului European “Mănâncă responsabil“, coordonat la nivel național de CCDG.

Proiectul se desfasoara pe parcursul a trei ani, 2015-2018, avand partenere 8 state europene. Activitatea a avut ca principal obiectiv conștientizarea elevilor cu privire la o alimentație responsabilă, implicarea elevilor în activităţi de grup pentru o mai bună relaţionare şi crearea spiritului de competitivitate și stabilirea relațiilor de prietenie între elevii învățământului de masă și elevii școlii noastre.

Deschiderea oficială a activității a fost realizată de directorul prof. Ciocoiu Mihail care a precizat faptul că este important să mâncăm responsabil deoarece sănătatea este darul cel mai de preț al fiecăruia dintre noi.

Principalele activități au constat în: prezentarea unui material ppt cu rolul de a informa elevii despre ce înseamnă a mânca responsabil, realizarea unei scenete“Mănâncă sănătos“ și un concurs“Învățăm să gătim responsabil“ organizat pe grupe de elevi. Modul în care concurenții au dus la îndeplinire sarcinile a fost evaluat de un juriu format din cadre didactice și elevi. Alături de elevii de la CSEI“Sf. Andrei“  Gura Humorului  au participat și 20 de elevi de la “Colegiul Alexandru cel Bun“ Gura Humorului, însoțiți de cadrele didactice: prof. Onuțu S., prof. Bezuhanici F., prof. Vrânceanu M., conform parteneriatului dintre cele două școli. Elevii câștigători au fost recompensați cu premii și mici atenții.

La buna desfășurare a activității au conlucrat profesorii Poclitaru Cătălina, Ciocoiu Liliana, Mihăilă Daniela, Iordache Ancuța, Sava Emanuela, Flutur Elena, Mireuță Dorina, Baciu Elena, Luca Lăcrimioara, Huțanu Lucia, Bejinariu Andreea, Simeria Maria.

 


Intră acum și în grupul de