PSD Suceava spulberă emoțiile lui Ion Lungu privind votul grupului PSD pentru proiectul Monumentului Unirii. Cușnir: Ion Lungu a creat din nou o temă falsă în spațiul public


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, luni, că Ion Lungu a creat o temă falsă în spațiul public după ce a lăsat să se înțeleagă că are temeri că PSD nu va vota în Consiliul Local pentru amplasarea Monumentului Unirii în apropierea Palatului Administrativ.

Cușnir a declarat, luni, că PSD va susține proiectul Monumentului Unirii și că nu a existat nici discuție din care să reiasă că nu-l susține.

„Votăm împotrivă doar când se prefigurează prăduirea domeniului public și irosirea banilor din taxele și impozitele sucevenilor”, a spus Cușnir.

El a apreciat că primarul Ion Lungu a creat o agitație că se teme că PSD nu va vota în Consiliul Local pentru monumentul Unirii.

„Vreau să-l informez cu tristețe că nu are motive să creeze un nou fals subiect din care să strângă like-uri pe Facebook. Îi cerem lui Ion Lungu să se ocupe de administrație și nu să creeze false teme de discuție în spațiul public”, a spus Cușnir.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat, sâmbătă, în cadrul Forumului Administrației Locale desfășurat la Iași ca pentru hotărârile de patrimoniu să fie necesară majoritatea simplă pentru că acum, cu o majoritate calificată de două treimi, mai multe proiecte inițiate de municipalitate sunt blocate.

„Avem nevoie de o majoritate simplă pentru funcționarea Primăriei, nu pentru șmecherii. Dacă făceam șmecherii nu mai eram în acest scaun în momentul de față”, a spus Lungu în fața aleșilor locali.

El a menționat că în ceea ce privește construcția unei grădinițe în Obcini consilierii PSD s-au opus, că în ceea ce privește contractul de concesiune pentru firma de termoficare, consilierii PSD s-au opus și că are emoții că nu va fi adoptat nici proiectul pentru realizarea unui monument al Unirii în Suceava.

Consiliul Local Suceava urmează să discute, miercuri, un proiect de hotărâre prin care se aprobă realizarea unui Monument al Unirii care să fie amplasat lângă Palatul Administrativ.

 


Intră acum și în grupul de