Soția preotului Petru Gavril, rănită grav în accidentul de la Cornu Luncii, a ieșit din comă și respiră fără ajutorul aparatelor


Intră acum și în grupul de

Soţia preotului Petru Gavril, Maria, rănită grav în accidentul rutier produs pe 14 octombrie în comuna Cornu Luncii, a ieşit, luni dimineaţă, din comă, reuşind să respire spontan, fără ajutorul aparatelor.

Potrivit medicului şef al Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă, Dorin Stănescu, pacienta în vârstă de 35 de ani a fost detubată în cursul dimineţii de luni, respiră “bine şi spontan”, în pofida traumatismului toracic suferit, şi este „cât de cât reactivă şi conştientă”.

“Sperăm să se recupereze bine. Deocamdată a rezistat detubată bine”, a spus medicul Dorin Stănescu adăugând că s-au înregistrat „progrese mici”, ceea ce-l face să fie “puţin mai optimist” în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a pacientei.

El a mai spus că pacienta a reuşit să comunice cu personalul medical al secţiei, urmând să beneficieze de consiliere psihologică din partea unui specialist în relaţii de comunicare în “astfel de situaţii limită”.

De precizat este că, potrivit UPU din cadrul SJU Suceava,  pacienta în vârstă de 35 de ani a fost internată în seara zilei de 14 octombrie, la SJU Suceava, cu “politraumatism prin accident rutier traumatism toraco-abdominal, traumatism abdominal şi şoc hemoragic”.

Conform reprezentanţilor SJU Suceava, pacienta a fost supusă unei intervenţii chirurgicale dat fiind bilanţul mare al leziunilor suferite, care a fost realizată de o echipă de medici suceveni formată din doi chirurgi şi un urolog.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de