Primăria Rădăuți acordă sprijin celor care doresc înființarea de puncte gastronomice locale


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor,  lansează ideea înființării unor puncte gastronomice locale, cu precădere în zonele cu potențial turistic dezvoltat, oferind consiliere tuturor persoanelor interesate.  Acest tip de concept presupune înființarea  unităților  de alimentație publică de tip familial, care să ofere persoanelor doritoare produse și preparate alimentare specifice zonelor geografice ale României. Cu alte cuvinte, prin intermediul acestui program, turiștii și nu numai, vor avea ocazia să deguste mâncăruri cu specific tradițional, pregătite în cadrul gospodăriilor, care vor trebui să respecte o serie de reguli impuse de către ANSVSA, atât în procurarea și prepararea alimentelor, precum și constituirea activității sub forma juridică.

     Preparatele trebuie servite numai de către proprietar sau de către membrii familiei acestuia, a căror stare de igienă şi sănătate este în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, având voie să gătească şi să servească doar membrii familiei, iar produsele trebuie să provină din ferme proprii sau de la producători locali autorizaţi/înregistraţi sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, meniul punctelor gastronomice  trebuie să fie  diferit de cel al restaurantelor, alimentele fiind preparate și oferite pentru consum în decursul aceleiași zile, respectându-se specificul zonei geografice.

Cei care vor dori să înființeze aceste puncte gastronomice locale, trebuie să se constituie într-o formă de organizare de tipul: asociație familială, persoană fizică autorizată sau societate comercială.  Pentru obţinerea documentului de înregistrare sanitară veterinară a acestor categorii de unităţi este necesară parcurgerea etapelor de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor. Cererea tip poate fi descărcată de pe site-ul ANSVSA, sau de pe site-ul DSVSA Suceava.

      Rădăuțenii interesați de acest program, se pot adresa, pentru a obține mai multe informații, Circumscripției Sanitare Veterinare Rădăuți, persoană de contact dr. Alexandrescu Cornelia,

tel: 0743/ 661 181.  În cadrul Primăriei municipiului Rădăuți, persoanele se pot adresa Compartimentului Autoritate Locală de Transport și Autorizare Comercială, persoană de contact dr. Susnovici Dănuț,   tel: 0744/ 849 220  sau își  pot trimite solicitările la adresa de mail relatiipublice@primariaradauti.

 


Intră acum și în grupul de