Un ucrainean a încercat să ofere 700 de euro unui polițist de frontieră în Vama Siret pentru a trece frontiera cu obiecte de îmbrăcăminte contrafăcute în valoare de 345.000 lei


Intră acum și în grupul de

Un ucrainean este cercetat pentru dare de mită și punerea în circulație a unor produse contrafăcute după ce a încercat să ofere unui polițist de frontieră în Vama Siret suma de 700 de euro pentru a-l lăsa să treacă granița cu obiecte de îmbrăcăminte contrafăcute în valoare de 345.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch Serițan, a declarat că la sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean ucrainean Volodymyr B, în vârstă de 51 de ani, conducând un automarfar cu remorcă Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina, care circula pe ruta Turcia – România – Ucraina.

În urma verificărilor preliminare echipa de control a constatat că acesta transportă mai multe produse obiecte de îmbrăcăminte.

De asemenea, în momentul în care conducătorul auto a prezentat documentele pentru control, polițistul de frontieră a constatat faptul că între acestea se afla suma de 700 de euro.

Poliţistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani oferită şi i-a adus la cunoştinţă bărbatului că fapta sa constituie infracţiunea de dare de mită.

Totodată, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit, ocazie cu care au descoperit 767 articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca  originale se ridica la suma de 345.000 lei, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali și predată polițiștilor de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

          În urma celor constatate, cetățeanului ucrainean i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Totodată, auto-marfarul marca Mercedes-Benz și remorca, înmatriculate în Ucraina, au fost indisponibilizate de polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar dosarul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea soluționării legale.


Intră acum și în grupul de