Echipa ALIAT Suceava și Viva FM au demarat campania „Antrenament pentru fericire”, dedicată demitizării și redescoperirii acesteia


Intră acum și în grupul de

Clinica ALIAT Suceava și VIVA FM au dat startul, săptămâna trecută, campaniei „Antrenament pentru fericire!”, o campanie în premieră dedicată celei mai intense și celei mai dorite trăiri umane. Echipa de specialiști ai Clinicii ALIAT Suceava, alături de realizatorii Viva Fm, invită ascultătorii din județul Suceava să afle împreună, în modul cel mai spontan și sincer, pe parcursul lunii noiembrie, care este calea cea mai simplă spre fericire și să propună noi căi, mai concrete, de abordare a acesteia.

Viva Fm propune interviuri în studio cu personalități ale Moldovei, dar și înregistrări din stradă cu oameni care au înțeles că această stare sau trăire are nevoie de puține ingrediente, de o punere în scenă simplă, dar creată de valorile și dorințele fiecăruia. Împreună cu echipa de psihologi de la ALIAT Suceava, Viva FM lansează sucevenilor provocarea de a reflecta asupra fericirii, de a discuta și chiar a demonstra că fericirea este mai accesibilă, mai umană și mai puțin filosofică decât pare.

Ascultătorii din județul Suceava sunt invitați să se alăture campaniei pe pagina de Facebook Viva Fm sau la numărul de telefon 0737.500.300.

„Campania <Antrenament pentru fericire> a pornit de la o idee pe care o discutam cu Călin Bârleanu la radio, cu ocazia unei invitații la o emisiune. Povesteam despre autenticitatea copiilor, despre faptul că orice îi face fericiți, știu să profite de orice. Atunci ne-am gândit că ne-ar prinde bine tuturor să devenim mai conștienți, mai prezenți în viața noastră… ca să observăm cum ne trăim viața. Ca să auzim experiențe de viață, nu citate inspiraționale… să ne apropiem de concret prin acest concept atât de filozofic precum fericirea, declară managerul ALIAT Suceava, psihoterapeutul Alina Ciupercovici.

Călin Bârleanu, realizator Viva Fm, mizează pe rolul campaniei de a da un restart necesar asupra definiției fericirii, care să nu mai fie asociată cu un produs, un tabu sau un mit: „Influența familiei, a grupurilor din care facem parte de-a lungul vieții și mai ales, influența media au reușit să facă din fericire un produs, cu trăsături și dimensiuni specifice, prezent sau absent în funcție de factori de cele mai multe ori externi. Între încercările moderne, contemporane de a o reduce, frustra, erotiza, aliena, condiționa sau infantiliza, fericirea a intrat într-o zonă fie tabu, fie specifică mitului. Morbiditatea adolescenței poate face oricând obiectul unei cercetări științifice astăzi, iar încrâncenarea specifică relațiilor interumane a interzis aproape complet orice reprezentare cu privire la fericire. Cred că a recunoaște nefericirea este la fel de important cu a o trăi! A lega fericirea de ceilalți oameni sau de situații și detalii specifice vieții reprezintă un prim pas important spre dimensiunile profunde ale acestei trăiri simple și înrădăcinate în spiritualul oamenilor. Văd în campania noastră o formă de rezistență în fața unei imunități dezvoltate pe nesimțite, iar întrebarea <Tu cum te antrenezi pentru fericire?> sper să fie un mic conflict cognitiv suficient pentru restart”.

Alina Ciupercovici este psihoterapeut si formator, manager al Clinicilor de Tratament Ambulatoriu şi Rezidenţial ALIAT din Suceava şi Coordonator Regional ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Adicţiilor şi Toxicomaniilor) România.  Clinica ALIAT Suceava este organizată în regim ambulatoriu și în regim rezidențial, fiind un exemplu de bune practici europene în domeniu cu potenţial de dezvoltare.

 

Despre ALIAT Suceava:

Clinica ALIAT Suceava face parte din rețeaua de clinici ALIAT – o asociaţie de profesionişti în domeniul sănătăţii mintale, formată din psihiatri, psihologi, psihoterapeuţi, asistenţi sociali şi asistenţi medicali. Fondată în 1993, Asociaţia ALIAT este una din primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicţiilor, prin dezvoltarea de programe la nivel naţional pentru prevenirea şi tratamentul dependenţelor. În 2014 a devenit clinică de sine stătătoare, dezvoltându-se într-o reţea naţională prin înfiinţarea a încă 6 clinici în ţară, în Constanța, Brașov, Suceava, București.

Clinica ALIAT Suceava este organizată în regim ambulatoriu și în regim rezidențial, fiind un exemplu de bune practici europene în domeniu cu potenţial de dezvoltare.

www.clinica-aliat-suceava.ro

Despre Viva Fm:

Viva FM reprezintă o rețea de radiouri locale si este pozitionat pe segmentul Hot Adult Contemporary  Quality. Postul de radio susține comunitatea locală din Suceava, Rădăuți, Botoșani, Iași sau Piatra Neamț prin permanenta raportare la dimensiunile culturale ale spațiilor în care emite.

 

www.vivafm.ro


Intră acum și în grupul de