Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia serbează Ziua Națională a României și organizează flashmob-ul Hora Unirii


Intră acum și în grupul de

Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia (GIRB) serbează Ziua Națională a României și organizează, cu acest scop, la data de 1 decembrie, un șir de activități printre care Flashmobul „Hora Unirii” în cadrul proiectului Vision Camp.

În ziua de 1 decembrie se aduce un omagiu celor care au desăvârșit prin patriotismul și jertfa lor, Marea Unire de la 1918, o zi memorabilă pentru tot spațiul românesc. Pledăm pentru valorile naționale și promovăm intens: independența, suveranitatea, democrația și identitate națională a neamului nostru.

Membrii din cadrul organizației studențești GIRB, consideră ziua de 1 decembrie un bun prilej de a accentua frăția dintre Basarabia și România de astăzi și vin să-și manifeste entuziasmul prin flashmobul „Hora Unirii”. Scopul acestui flashmob este de a evidenția importanța zilei de 1 decembrie, atragerea intersului public, promovarea patriotismul și a unității naționale.

De asemenea, în cadrul zilelor 1-3 decembrie, se vor face dezbateri între participanți cu tematica ”Anul 1918 și însemnătatea lui istorică”. Considerăm că este vital necesară difuzarea informației veridice asupra evenimentelor și schimbărilor cultural – teritoriale.

Majoritatea activităților vor avea loc în cadrul evenimentului Vision Camp, reprezentând un teambuilding important pentru introducerea studenților în cursul mișcării studențești și pentru promovarea identității naționale comune.

În contextul acestei sărbători, Ziua Națională a României va fi celebrată și la Alba-Iulia atât de GIRB cât și de alte organizații membre a  Federației Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB). La acest eveniment se vor desfășura un șir de activități culturale pentru a accentua identitatea culturală unică și valorile comune.


Intră acum și în grupul de