60 de persoane implicate în domeniul turismului, reprezentanți ai Asociației Naționale a Agențiilor de Turism și reprezentați ai autorităților publice din județul Suceava au participat la Gala Turismului din Bucovina


Intră acum și în grupul de

 

Asociația pentru Turism Bucovina a organizat în data de 16 februarie 2018, începând cu ora 17:00, Gala Turismului din Bucovina. Gazda acestui eveniment a fost Hotelul Best Western Bucovina din Gura Humorului.

Au fost invitați pentru a împărtăși din experiența lor persoane cu inițiative remarcabile în domeniul turismului din regiunea Bucovinei și nu numai. La eveniment au participat 60 de persoane implicate în domeniul turismului, reprezentanți ai Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, dar și reprezentați ai autorităților publice din județul Suceava.

Domnul Președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe FLUTUR, a prezentat planul de activități și calendarul evenimentelor care vor fi derulate în Bucovina în Anul Centenarului Marii Uniri.

 

Domnul Viceprimar al orașului Gura Humorului, Decebal Grațian GHERGHEL, a prezentat situația actuală a stațiunii turistice Gura Humorului, dar și viitoarele proiecte ambițioase de dezvoltare.

Domnul Alin CHIPĂILĂ, Președintele Asociației Județene de Turism Sibiu, a subliniat importanța promovării gastronomiei locale prin evenimente de specialitate și impactul acestora în dezvoltarea turismului regional. De asemenea, a prezentat contextul și parcursul destinației turistice Sibiu pentru a fi desemnată Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Doamna Roxana PINTILESCU, Director Centrul Regional de Studii Nord-Est, ADR Nord-Est, a vorbit despre Oportunitățile de dezvoltare și promovare a turismului regional și despre portalul Descoperă Nord-Est.

Doamna Conf. Dr. Carmen CHAȘOVSCHI, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, a subliniat importanța unui management de calitate al destinației turistice și care sunt pașii de urmat pentru ca Bucovina să rămână o destinație de succes.

Doamna Doina IACOBAN, Președinte al Grupului  de Acțiune Locală Sucevița-Putna a ținut un discurs despre management și abordare integrată pentru valorificarea resurselor turistice din regiune, cu exemple implementate cu succes.

Domnul Pascal GARNIER, Agenția Țara Autentică Putna,  a abordat o temă actuală și foarte importantă pentru dezvoltarea turismul din Bucovina și anume Păstrarea peisajului cultural și a arhitecturii tradiționale în zona rurală.

Domnul Romică Tamaș, Manager General al Hotelului Best Western Bucovina Gura Humorului a prezentat tendințele la nivel mondial în sfera preferințelor turiștilor, printr-un studiu comparativ al comportamentelor de călătorie între diferite generații: Baby Boomers și Millenials.

Despre Trasee de drumeție și cicloturism în Bucovina și noi proiecte în turismul activ din Bucovina a vorbit domnul Petrică ARICIUC, reprezentant al Serviciul SALVAMONT Primăria Vatra Dornei.

Domnul Ciprian ȘLEMCO, Agenția Hello Bucovina Suceava, a prezentat care este și cât de important este rolul ghidului turistic pentru promovarea unei destinații turistice. De asemenea a atras atenția asupra unui eveniment desfășurat în săptămâna 19-23 februarie 2018 în Bucovina de Sud, Bucovina de Nord și Moldova – Conferința Națională a Ghizilor de Turism din România.

Domnișoara Ana BACIU a reprezentat Casa Baciu din  Fundu Moldovei și a vorbit despre Gastronomia bucovineană, între tradiție și actualitate, fiind un exemplu de bune practici în domeniu.

În cele din urmă doamna Lăcrămioara BEILIC, Director al Asociației pentru Turism Bucovina a prezentat proiectul EUROPETOUR – dezvoltarea turismului cultural în zona rurală. De asemenea a adresat invitația către operatori în turism de a adera la Asociația pentru Turism Bucovina, punctând și beneficiile de a fi membri  într-o asociație a profesioniștilor în turism.

Asociația pentru Turism Bucovina


Intră acum și în grupul de