Săptămâna Francofoniei, la Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare” din Cajvana


Intră acum și în grupul de

Săptămâna Francofoniei a fost marcată și la Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare” din Cajvana de numeroase activități, profesorii de limba franceză întrecându-se cu elevii lor prin măiestrie și creativitate.

Astfel, în laboratorul de istorie, într-un cadru festiv, înconjurați de planșe, desene, colaje, toate decorate și create în spirit francofon, elevii și cadrele didactice, dar și domnul director coordonator, profesor Robu Nicolae, au putut urmări un frumos program artistic.

Activitatea, moderată de doamna profesoară Boca Irina, șefa catedrei de limbi moderne a liceului, a debutat cu prezentarea unui material informativ despre Francofonie în format PPT, prezentat de elevul Savu Alex din clasa a VIII-a A, sub îndrumarea doamnei profesoare Senciuc Daniela.

Un grup de elevi ai claselor a V-a B și a V-a C pregătiți de domnișoara profesoară Pîțu Anastasia a cântat „Je petit qui danse”, urmând o altă prezentare ppt a Franței de către elevi ai clasei a X-a B, coordonați de doamna profesoară Nistiriuc Laura. Elevi ai claselor a VIII-a A și a V-a A, coordonați de doamna profesoară Senciuc Daniela au prezentat o scenetă, poezii și cântece în limba aniversată.

Coordonată de doamna profesoară Dîrțu Violeta, eleva Seserman Teodora-Camelia, de la clasa a VIII-a B a cântat piesa “ Je Te Promets ”, a interpretei Zaho.

Și de această dată, trupa de dans, formată din eleve ale claselor a V-a și a VI-a D și  coordonată de profesoarele Lucan Casandra și Dîrțu Violeta, a fost la înălțime, încheind  în pași de dans modern, pe  ritmuri francofone, acest program.

Posterele, planșele și colajele au fost  lucrate de elevii claselor a VII-a A, a VIII-a A, a X-a A și  a X-a B, cu scopul de a introduce spiritul francofon în sală.

„Momentele artistice din cadrul activităților dedicate Săptămânii Francofoniei au adus pentru elevii noștri momente plăcute de destindere dar și un supliment de motivație pentru studiul limbii franceze: ei au exploatat un univers despre care cred că îl stăpânesc mai bine decât adulții, în timp ce profesorii de limbă franceză au găsit în artă mijlocul de a se apropia de preocupările elevilor lor.” (șefa catedrei limbilor străine, profesoara Boca Irina) .

Atât domnul director coordonator, prof. Robu Nicolae cât și doamna Consilier Educativ, prof.înv.primar Tomuț Cristina au apreciat activitatea ca fiind o reușită, felicitând cadrele didactice coordonatoare, dar și elevii participanți.

Această activitate este cuprinsă în Calendarul de Activități Educative din anul Centenarului al Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare”din Cajvana, situându-se la poziția a VI-a.

Prof. înv.primar SESERMAN LIDIA LOREDANA

Responsabilă cu Promovarea Imaginii Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” din Cajvana

 

 


Intră acum și în grupul de