Adomnicăi anunță că s-au contractat lucrări de reparații pentru 13,7 km în zona de munte pe DN 17 și 28 de km pe DN 17B. Ar mai urma să fie făcute lucrări de întreținere pe circa 50 de kilometri din DN 2, 10 km între Sucevița și Marginea și 8 km între Spărărești și Cornu Luncii


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, joi, că în acest an ar urma să fie realizate lucrări de întreținere a drumurilor naționale din județ pe o lungime care totalizează 110 kilometri, fiind mai mult decât s-a reușit să se repare în ultimii doi ani.

Ea a spus că în ceea ce privește lucrările de întreținere și reparații pentru drumurile naționale în perioada 2018-2020 acordurile cadru pentru aceste lucrări urmează să fie finalizate la jumătatea lunii aprilie.

Prefectul a menționat că pentru perioada 2018-2020, pentru județul Suceava a fost alocată suma de 108,39 milioane de lei, în timp ce acordul cadru precedent pentru 2016-2017, pentru județul Suceava a însemnat o sumă de 29,83 milioane de lei alocată, suplimentată până la 32,2 milioane de lei.

Ea a arătat că pe vechiul acord-cadru media a fost de 16 milioane de lei pe an pe vechiul acord –cadru, respectiv 98 de kilometri de întreținere periodică, iar pentru actualul acord-cadru, media alocată pe an este de 36 de milioane de lei, mai mult decât dublul anilor precedenți.

„În 2018, este cert, executări de lucrări de întreținere periodică, de covor asfaltic și strat bituminos subțire, pe 110 kilometri. Sunt lucrări ce vor fi executate la începutul acestui acord-cadru în 2018, deci mai mult decât s-a executat în ultimii doi ani”, a spus Adomnicăi.

Ea a adăugat că sunt contractați deja 42 de kilometri, respectiv 13,07 kilometri de covor asfaltic pe DN 17, din care 5,37 de  kilometri de la intrarea în județ până la intrarea în Poiana Stampei, iar de la Pasul Mestecăniș spre Valea Putnei, alți 6,9 kilometri.

Tot contractate sunt și lucrările pe DN 17 B unde a mai rămas de reparat o porțiune de 28,044 kilometri, respectiv 20 de kilometri de la Crucea spre Dorna Arini și alți 8 kilometri de la Broșteni spre limita cu județul Neamț, cu strat bituminos subțire.

Adomnicăi a mai spus că în 2018 se vor executa pe DN 2 circa 50 de kilometri de covor asfaltic pe porțiuni între Drăgușeni și Siret, dar și alți 10 kilometri pe DN 17 A de la Sucevița înspre Marginea și tot în acest an pe DN 2E, intrarea de la Spătărești până la Cornu Luncii, respectiv 8 kilometri.

„E vorba de 110 kilometri în acest an”, a subliniat prefectul.

Ea a mai arătat că în acordul cadrul 2018-2020 se mai are în vedere DN 2 H, respectiv 38 de kilometri pe porțiunea Rădăuți-Siret, DN 29 A, Suceava-Zvoriștea (20 km).

„Este o situație dinamică în sensul că în baza unor rectificări bugetare, realocări putem discuta și de alte porțiuni de drum național pe care să fie lucrări de întreținere periodică”, a spus prefectul.

Ea a mai declarat că în afară de aceste lucrări se are în vedere efectuarea de lucrări de întreținere curentă pe timp de vară fiind în fază de procedură achiziționarea de mixtură asfaltică.

Potrivit prefectului, un mare accent va fi pus în această perioadă pe lucrări pentru siguranța circulației, în principal marcajele rutiere, parapetul de protecție pentru care IPJ Suceava a transmis deja atenționări, dar  și semnalizările pe verticală.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de