KLAUStrofobia?!?


Intră acum și în grupul de

De ce a pierdut Victor Ponta judetul Suceava? Nu cred ca e cineva in stare să dea un răspuns foarte exact. Cauzele sunt multiple și nu cred că sunt doar două sau trei motive principale. Toate cele pe care le veti citi mai jos au condus la rezultatul de duminică.

Cauze generale:

  1. Candidat slab pentru PSD pentru că s-a lăsat condus de studii sociologice, consultanti politici din alte meleaguri si astrologi de talia dlui Mârț, si nu și-a batut nici o secundă capul cu ce trebuie să facă pe pâmânt. Nu a dat nici un moment sentimentul că face ce crede el și simte el. Devii credibil doar cand faci ce gândești. Ponta e primul vinovat ca s-a lasat manipulat din interior.
  2. Aroganța si suficiența personală a fost dublată de laudătorii din partid și de cei de la TV-urile plătite de el și in plus, dublată de sondajele favorabile comandate tot de el. Ponta s-a autoizolat si primea informatiile prin cei care nu aveau nici un interes sa îi spună că ceva nu merge bine. Și nu mergeau bine foarte multe lucruri. Însă cine să aibă răbdare să le asculte?
  3. Vinovatul nr. 2 e Liviu Dragnea, vicepremierul de Teleorman. Prin tot ce a făcut s-a dovedit că el de fapt a țintit poziția de lider al PSD și, eventul, de premier. Este mult mai greu să obțină aceste funcții cu Ponta președinte al României decât cu Ponta marele înfrânt al PSD. De altfel, Dragnea a și spus din prima secundă de după inchiderea urnelor că nu simte că a greșit cu nimic. Suntem convinși că așa este din perspectiva planului său secret și personal.
  4. Campania electorală murdară cu ”țațe si țățisme” de genul Gabriela Firea și Olguța Vasilescu și cu miniștri habarniști, gen ministrul finanțelor și cel al bugetului și în general cu o guvernare care aducea bunăstare doar la televiziunile de partid si cele controlate de PSD și unde bineînteles …  bunăstarea avea să vină abia după alegeri.

 

Motive particulare la nivel judetean:

Asocierea numelui premierului cu ”trădătorii” politici locali de notorietate: a se vedea Ion Lungu și restul primarilor PDL sau PNL care au fost ”vrăjiți” de Ordonanța 55 dată de Dragnea și denumită a libertății traseismului politic, dar și de sacii cu bani ce aveau sa vină de la Guvern.

Toate astea au determinat ca foarte multa lume sa iasa la vot. Si sa nu il voteze pe Ponta.

Ultima lovitură primită din interior și poate cea mai urâtă, dar pe care PSD-iștii de la vârf au tot încercat să o minimalizeze, a fost primirea la masa decizională a lui Ion Lungu. ”Căpitanul echipei lui Gheorghe Flutur”, așa cum singur se autointitula primarul Sucevei, a venit alături de PSD-isti, dușmanii săi ”de moarte” și a început, culmea ironiei, să îi organizeze.

Totul a culminat cu îndemnurile lui Lungu de a fi votat Ponta ca președinte, argumentele primarului de Suceava fiind dintre cele mai patetice. Când liderii județeni ai PSD au acceptat să se afișeze cu Ion Lungu, proaspăt reevaluat si cu coafura social-democrată de data asta, au greșit fundamental.

Ultima mare greșeală, pe care insă nimeni nu are curaj la PSD Suceava nici măcar să o enunțe este ”ÎNFRĂȚIREA” senatorului Ovidiu Donțu, simbolul luptei anti-Lungu în Suceava până în 2012, cu Ion Lungu.

Cei doi, brat la brat, au apărut pe la toate posturile TV locale care aveau emsiuni electorale producând o confuzie totală și au determinat electoratul să se declare scârbit de noua politică a PSD Suceava. Și toate astea s-au răsfrânt asupra lui Victor Ponta. Nicidecum Iohannis nu a avut vreun merit la Suceava sau echipa sa.

Și mai e un lucru pe care cei cu state vechi in PSD Suceava nu l-au spus, dar l-au taxat prin non-combat: foștii ”Băsiști” sunt prezenti de ani buni, de când PSD conduce judetul Suceava si România, în posturi cheie din judetul Suceava și lovesc în PSD. Însă PSD nu a inteles să adopte altă politică decat cea a cumpărării aleșilor locali de la PDL.

 

Restul nici nu mai conteaza!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de