Lungu face cercuri cu mâna în apă! Băişanu baloane de săpun! Bălan încă în expectativă!


Intră acum și în grupul de

Sânzienele la Suceava au un efect devastator şi ciudat în acelaşi timp asupra liberalilor.

 

Veţi spune că nu sunt foarte serios şi că văd lucruri acolo unde ele nu există.  Că să pot argumenta o să va detaliez ziua de 24 iunie 2015 şi dumneavoastră o să spuneţi dacă am motive, sau nu.

 

Primarul independent (şi oarecum în afară legii din acest punct de vedere) Ion Lungu a susţinut o conferinţă de presă încă de la primele ore ale dimineţii şi a făcut bilanţul activităţii sale în cel de al treilea an din cel de al treilea mandat consecutiv al domniei sale. Concluzia a fost clară: este ”oleacă” de haos, dar e de bine, se lucrează, cu bani puţini se fac lucruri multe.

Nechifor, Lungu, Dontu Flutur Balan Baisanu defilare SRI ISU Armata Tab (34)

La final, domnul Lungu, care de obicei evită abordările politice, spune fără să i se ceară acest lucru, că toate aceste minunate realizări s-au petrecut în condiţiile în care domnia sa este independent politic, adică nu are nici un fel de susţinere din partea PNL sau PSD, grupurile politice care contează în Consiliul Local Suceava. Şi mai spune ceva interesant domnul Lungu, cum că ”nici în momentul de faţă nu există o majoritate formată în CL Suceava!”.

 

Cu alte cuvinte, actualul primar dă de înţeles că se poate să conduci Primăria Suceava şi fără a fi înregimentat politic. De aici şi până la un anunţ că şi-ar mai dori un mandat de primar din postura de independent nu e un pas mare! Pe care însă nu l-a făcut din raţiuni de logică personală! Deocamdată!

 

După aproximativ jumătate de oră, la Spitalul Judeţean Suceava, deputatul PNL Ioan Bălan, alături de senatorul Gheorghe Flutur, făcea o vizită la conducerea unităţii ca şi cum lucrurile erau clarificate în PNL privind cine va prelua responsabilităţile de aici înainte! La puţin timp de la începerea manifestărilor la spital, Ion Lungu a plecat pentru a putea participa la slujba de la Mănăstirea ”Sf.Ioan cel Nou de la Suceava”, iar deputatul Băişanu a părăsit sala de şedinţe a spitalului, acolo unde aveau loc manifestările la câteva secunde după intrarea tandemului Flutur-Bălan, fără a da nici un fel de explicaţie.

Ioan Bălan a rămas să ţină locul primarului!

 

baisanu, arma, poligon (2)

 

La ora 12, domnul Băişanu a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat extrem de oficial că are soluţia pentru ca Suceava să iasă din criza economică şi culturală şi a lansat un apel/invitaţie oficialităţilor şi mediului politic de a i se alătură pentru ca Suceava să devină în 2021 capitală culturală europeană.  Proiectul domnului Băişanu sună frumos şi de principiu e super.

 

După ce a găsit soluţia (?!) de a da oamenilor din Suceava teren , după ce a rezolvat (?!) problema cu Aeroportul de la Salcea, domnul Băişanu vine acum cu una TARE. Problema domnului Băişanu e că de foarte multă vreme nu mai are o echipa în jurul său şi că în afară de vicepreşedintele CJ Ilie Niţă, nimeni nu îl mai însoţeşte în ”escapadele” politice. UN proiect ca Suceava-capitală culturală europeană înseamnă o echipă puternică, înseamnă bani şi înseamnă în primul rând strategie.

 

Şi nicidecum o chiuitură în gură mare că ai descoperit gâsca cu ouă de aur, pe care însă alţii trebuie să o crească, să o îngrijească şi să îi dea de mâncare.

 

Din acest motiv spun că Sânzienele nu prea le-au prea priit liberalilor!

 

Aştept însă cu şi mai mare interes o reacţie din partea PSD! Ceva…acolo, chiar şi o mirare! Ca să ştim că există…sau durerea la genunchiul premierului aflat în Turcia a ajuns în Bucovina ca o mare durere în cot.

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de