Reconstituirea


Intră acum și în grupul de

Guvernul României a mai comis o ”neconstituțională” odată cu adoptarea Ordonanței de urgență prin care modifică Legea administrației publice locale, astel încât la Rădăuți să se poată reconstitui Consiliul Local din membrii supleanți.

Ordonanța aceasta aduce câteva surprize majore. În primul rând, aflăm că o hotărâre definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Suceava, respectiv cea de desființare a CL Rădăuți, a fost suprimată de această OUG. Ce interesantă devine viața administrativ-politică în România! Nu vi se pare? Mă intreb ce rol mai are justiția in țară?

Trecând de la neconstitutionalitatea OUG-ului la aplicabilitatea sa practică, va fi interesant de urmărit modul în care prefectul județului, Constantin Harasim, va pune in aplicare această ordonanță.

La prima vedere, lucrurile par rezorvabile, dar situația ”din teren” arată foarte ciudat în momentul de față. Astfel, ar trebuie ca de la PDL sa intre în noul CL 9 membri, 8 de la USL (câte 4 de la PSD si PNL), 1 de la PPDD si 1 de la UNPR.

Nistor Harasim (3)
Prefectul Constantin Harasim si subprefectul Atanasa Nistor

USL, PDL și PPDD, de drept nu mai există pentru că au fost radiate din registrul formațiunilor politice.

Din USL, PNL a fuzionat cu PDL, UNPR a fuzionat cu PPDD, iar PSD a rămas fără aliat.

Vă rog să spuneți dumneavoastră cum trebuie gestinoat HAOSUL acesta!

De câteva zile, prefectul face ședințe maraton cu toți juriștii Prefecturii și ai Consiliului Județean pentru a identifica o soluție, cât de cât legală și posibilă.

Miza e imensă și inseamnă deblocarea orașului Rădăuți până când instanța decide necostituționalitatea OUG.

Prefectul va trimite partidelor o solicitare pentru ca acestea să-i transmită lista cu supleanții care mai fac parte din formațiunile politice respective (dacă mai fac!). La PNL, va fi trimisă o hârtie către co-președintele Dumitru Pardău și una către co-președintele Gheorghe Flutur, președintele UNPR, care este senatorul USL Mihai Neagu, va decide și în numele PPDD (?!?), singurul care nu are dileme foarte mari fiind PSD.

Dar….să nu uitați că pe lista USL  se află oameni din PSD, PNL și PC. PC care acum este în ALDE, alături din alți liberali plecați din USL și PNL.

Ați înțeles ceva?

Lucrurile devin atât de complicate doar din două motive: primul, pentru că orgoliul personal al primarului suspendat Aurel Olărean a vrut ca CL sa devină nefunctional și să se dizolve, gândindu-se ca va conduce el singur orașul. Și al doilea, pentru că PSD și Guvernul său nu au dorit sub nici o formă să organizeze alageri parțiale în țară de frica unor rezultate proaste pentru partid.

Și acum vine întrebarea? Ce credeți că se va întâmpla la Rădăuți în continuare? Are vreo șansă orașul să fie deblocat?

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de