”Invazia” turcă e pe cale sa înceapă la Suceava


Intră acum și în grupul de

Recenta prezență la Suceava, pe Aeroportul Salcea a celor de la Calypso, o agenție turcă de turism, ar fi trebuit să însemne, pentru lucrătorii din turismul sucevean un mare semnal de alarmă.

Turcii au venit să anunțe că au intenții foarte serioase, că deja au umplut un avion care va pleca săptămânal către Antalaya și că acum se gîndesc foarte serios să îl pună la dispozitie și pe al doilea și în plus, au ca punct de reper final realizarea unei baze de turism în Bucovina, unde să aducă ei turiști, începând cu anul 2018.

Cu alte cuvinte, turcii de la Calypso au înțeles un lucru pe care președintele CJ Cătălin Nechifor îl tot spune de câțiva ani, Suceava e o piață turistică extraordinară pe care însă actorii implicați acționează disparați, fără o gândire unitară și, de cele mai multe ori, neavând o ofertă care să te facă să stai mai mult de 3 zile în zonă.

aeroport avion tarom (1) invazia
”invazia turca”

Discuțiile neoficiale, dar nu secrete, purtate cu reprezentantul celor de la Calypso, au scos la iveală modul în care turcii înțeleg turismul.

Prețuri foarte bune pentru un grad maxim de ocupare al hotelurilor. Și foarte multe activități care să fie puse la dispoziția turiștilor.

Dacă hotelierii noștri nu vor înțelege că nu mai merge să faci ”turism” doar din nunți, botezuri și banchete de final de an școlar și că doar sarmalele, țuica și tochitura nu poate fi numită ofertă culinară vor fi luați ca din oală de străini.

Închipuiți-vă că municipiul reședință de județ, perla orașelor din județ cum ar veni, nu are nici la ora actuală un hotel de 5 stele. Ca să nu mai vorbim de vreun complex de agrement sau de distracție în Suceava. Exclus.

Dar ce are Suceava? Și acest lucru au înțeles imediat turcii: prețuri extrem de mari la cazare. Spuneau și ei că nu înțeleg cum pot rezista hotelierii cu prețuri la cazare între 50 și 80 de euro pe noapte. În condițiile în care nu oferi mare lucru. Dar au ignorat aspectul cu nunțile.

Mesajul turcilor a fost unul cât se poate de clar: la Suceava e loc de afaceri seriose pentru că lucrurile sunt lăsate să se întâmple cum vor ele. Și când nu e organizare, e păcat să nu vină cineva și să nu o facă, iar apoi să câștige serios de pe urma ei.

Că în turism cam așa e: când doi localnici se bat complet aiurea cu oferte asemănătoare, vin turcii și câștigă cu ce vor cu adevărat turiștii din întreaga Europă!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de