Focul a luat, primarul Lungu a dat. Dar nu încă!!!


Intră acum și în grupul de

Specialiştii în materie de incendii din Suceava au dat verdictul în cazul Bazarului din municipiu. Cel mai probabil, pentru că nimeni nu bagă mâna în foc, incendiul a fost generat de un aparat electric de încălzire lăsat în priză, peste noapte. Cumva că era păcat ca textilele din chioşcul cu pricina să stea pe frig. Nu se făcea!
Aceiaşi specialişti au spus, cu o probabilitate destul de mare, cam de pe unde a fost să fie să izbucnească incendiul. Şi tare mi-e că ştiu ei ce spun.
După ce am citit acest raport, gândul m-a dus imediat la primarul Ion Lungu şi la dorinţa sa de a da câte 5.000 de lei fiecărui bazarist care a avut de suferit de pe urma incendiului. Ion Lungu spunea, în argumentaţia sa, pentru mass-media că se impune o reparaţie atâta timp cât e vorba de un caz special şi, cel mai probabil spunea domnia sa, de un scurt-circuit. Dar autorităţile sucevene au spus că focul e vina exclusivă a omului. Şi dacă e aşa, atunci nu văd de ce sucevenii trebuie să plătească din bugetul local pentru că un şmecher a uitat să scoată din priză aeroterma sau că şi-a lăsat ţigara nestinsă în chioşcul cu haine. Din punctul meu de vedere, ancheta ar trebui sa meargă mai departe şi să stabiliească exact cine şi mai ales de unde a izbucnit incendiul, pentru că e şi corect şi normal ca acel cineva să răspundă pentru pagubele celorlalţi.
Suceava nu are un buget extraordinar de mare şi nici resurse foarte multe nu se strâng la buget din Bazar şi asta mă face să îi cer primarului Ion Lungu să se mai gândească atunci când vrea sa dea nişte bani numai de dragul de a face un bine. Sunt convins că sărăcia nu a dat năvală în comercinaţii de aici şi dacă e să se facă dreptate, am toată convingerea că ei ştiu, poate mai bine decât lasă să se vadă, cine, ce şi cum a făcut în noaptea de dinaintea incendiului. Motiv pentru care, să nu ne grăbim cu aruncatul banilor, pentru că s-ar putea să ne pară rău după ei.


Intră acum și în grupul de