Udrea cea blondă, cu cosiţe cu miros de … costiţe!!!


Intră acum și în grupul de

I se spune Elena. Numele de familie nu mai contează, pentru că cel mai important e cum ştie ea să facă shopping şi cum se fandoseşte ca o tânără necunoscătoare în faţa primei prezenţe la un bal cu colegii. Udrea este, printre altele, şi Ministru al Turismului şi te-ai aştepta de la ea, ca de la oricare dintre membrii Cabinetului BOC (şi am scris cu litere mari ca să nu credeţi că e onomatopee), la o atitudine puţin mai responsabilă şi la multă, mult mai multă, atenţie la detalii.

Că de aia are o armată de consilieri plătiţi destul de bine care au rolul să îi mai tragă peste nas şi să o tragă de mânecă dacă se apucă de cântat la masă, de fluierat în biserică sau de vorbit cu gura plină. Ultima aventură mega-popularizată a Elenei Udrea a fost cea din sudul ţării, în zona Cetate, la moşia poetului, prieten declarat al PD-L-ului, Mircea Dinescu.

Ei bine, acolo, şi asta am urmărit la televizor de vreo câteva ori pentru că s-a tot dat la ştiri, lady Udrea a făcut un gest care mi-a picat tare greu la stomac. În timp ce termina de îngurgitat şi ultima bucăţică de carne de pe costiţa de miel proaspăt scoasă de pe grătar, ministresa noastră începe să dea interviuri şi, cu guriţa plină, spune ce bine se simte ea pe moşia lui nea Dinescu. Pune costiţa pe un platou, îşi linge degetele uşor, mai mult simbolic, ca să vadă lumea că de fapt e o DOAMNĂ, după care îşi aranjează delicat o şuviţă de păr ce obtura imaginea ochiului drept. Şi culmea … părul rezistă la atacul grăsimilor.

Prima reacţie pe care am avut-o a fost de repulsie totală faţă de un om ce ar trebui să fie un simbol şi nu în ultimul rând imaginea turismului românesc. Madam Udrea a demonstrat însă pe moşia lui Dinescu că nu e mai mult decât o duduiţă din Pleşcoi, făcută ministru la comandă, şi cu nimic mai bună decât chelneriţele din restaurantele de duzină care, cu mânuţele lor, fac casa, pun paharele pe masă, toarnă, taie pâinea, aşează platourile, iau bacşişurile şi mângâie în intervalele rămase libere pisicile adunate în spatele bucătăriei pentru a fi hrănite din resturile rămase. Toate astea fără să vadă picătură de apă pe ele. Cam ca în reclama cu Pampers … şi totul e uscat şi curat. Aşa ministru – aşa turism.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de