Scărpinatul – ca strategie politică


Intră acum și în grupul de

“Bătutul câmpilor”, adică vorbitul de prostii prin conferinţele de presă ale partidelor politice din Suceava începe să devină deranjant. Nu există săptămână în care presa din municipiul reşedinţă de judeţ să nu asiste la gafe, perle parlamentare sau pur şi simplu, la nimic.

Vorbitul în faţa camerelor de luat vederi a devenit un fel de borcanul cu miere al politicenilor noştri, astfel încât aceştia uită pur şi simplu de ce se află acolo şi cam care e rostul lor în contextul relaţional şi încep să spună tot. Tot ce nu s-ar fi gândit vreodată că vor spune. Politicianul sucevean este atât de tare atras de videocamere încât cu greu face faţă tentaţiei de a nu răspunde la câte o întrebare, chiar dacă el nu are nimic de spus. Probabil că la sediile partidelor din Suceava s-a dat o directivă ca atunci când becul roşu se aprinde, deci se înregistrează, care e prin preajmă să înceapă să dea din gură.

Faptul că nu se spune nimic poate nu ar fi atât de deranjant, la urma-urmei, pentru că e problema lor, dar de fiecare dată când deschid oamenii aştia gura începem să avem probleme pentru că ei se iau foarte în serios şi ca să vadă presa că ştiu ce zic, se apucă de pus în practică diversele idei. Şi ideile astea nu sunt nici pe departe foarte bune. O să spuneţi că ar cam fi momentul să dăm exemple, dar ce exemple să dai atunci când tot ce se întâmplă în jurul nostru şi care e legat de viaţa partidelor politice, e trist.

Ultima gogoriţă lansată pe piaţa politică suceveană a fost rezolvarea problemelor legate de Bazarul Suceava. Asta au lansat-o liberalii suceveni, cei de la judeţ, pentru că cei de la organizaţia municipală au probleme cu trupele române din Irak. Cum ziceam, atât de tare îi doare pe liberali de Bazar că nu au venit decât cu critici la adresa modului cum este gestionată treaba fără a avea nici un fel de viziune asupra continuării activităţii de acolo. Cum ziceam, scărpinatul politic de probleme pe care fie nu le înţelegi, fie nu poţi să le gestionezi, a devenit un fel de strategie la politicienii liberali.

Ca să nu fiu rău numai cu unii, trebuie spus că nici la PSD sau la PD-L lucrurile nu stau foarte diferit, numai că aici registrul nu e cel de critică, ci cel de invenţii în materie de laude la cât de bine o duc românii sub bagheta social-democraţiei-liberal-democrate. Dacă nu aţi înţeles mare lucru din ultima propoziţie, să ştiţi că nici eu nu înţeleg nimic din actuala guvernare. Şi cred că nici cei care o formează.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de